1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pikku Kakkosen tekijät uskovat ohjelman kestävän kilpailua

Pikku Kakkosen tekijät uskovat, että hyväksi havaittu perusidea kantaa kilpailun kiristyessäkin.

Nukkumatti unihiekkoineen, Rölli, Pelle Hermanni, Nalle Luppakorva tai Ransu Karvakuono ovat tuttuja klassikkohahmoja Pikku Kakkosen kolmikymmenvuotisen historian varrelta.

Uusia hahmoja ja tekijöitä syntyy, mutta vanhat rakkaat suosikit palaavat ruutuun aina uusien katsojasukupolvien myötä.

Vaikka aika onkin toinen, Pikku Kakkosen perusidea ei ole tuottaja Jukka Nurmisen mukaan 30 vuodessa muuttunut. Ohjelmat saatetaan tarjota lapsille hiukan eri tyylillä kuin 70-luvulla, mutta sadun ja leikin maailma pysyy.

Vaihtoehto kaupallisten kanavien tarjonnalle Jukka Nurminen sanoo, että Pikku Kakkonen tarjoaa selkeän vaihtoehdon kaupallisten tv-kanavien tuotteistetuille toiminta-animaatioille. - Me tarvitsemme selkeän vaihtoehdon tälle kaupallisten kanavien tarjonnalle. Suomi on pieni maa, pieni kielialue. Muut eivät tee lapsille tällaista ohjelmaa, Nurminen toteaa. Yleisradioyhtiö on ohjelmalle etu. - Voimme antautua tähän työhön koko sydämellämme, sillä meillä ei ole taloudellisia paineita. Näiden ohjelmien ei tavitse tuottaa taloudellista voittoa. - Uskon, että vaikka animaatiotarjonta lisääntyisi kuinka paljon, niin aina löytyy katsojia tv-ruudussa suomea puhuville oikeille lapsille ja aikuisille, joilla on leikin ohessa kerrottavana myöskin asiaa, sanoo Nurminen. Rakastettu Ransu

Yksi Pikku Kakkosen rakastetuimpia hahmoja on keskikokoinen videonoutaja Ransu Karvakuono, jonka henkilökohtainen avustaja Pertti Nättilä oli mukana aloittamassa ohjelmaa 30 vuotta sitten.

- Olemme pyrkineet noudattamaan Pikku Kakkosen periaastetta, että maailmankatsomukselliset asiat jätetään perheiden sisällä hoidettaviksi, Nurminen sanoo.

- Ainoa kannanotto taisi olla, kun Ransu piti aikamoisen protinan Berliinin muurin juurella tietämättä, että muuri murtuisi kaksi päivää sen jälkeen. Sekin oli lähinnä yleiskannanotto ihmisen hullutuksia vastaan.