Vanhanen: Väitteet porvariyhteistyöstä vaalipuhetta

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen pitää sosiaalidemokraattien väitteitä porvaripuolueiden hallitussopimuksesta vaalityönä.

Vaaliuutiset 2008

Kalevan haastattelema Vanhanen ei pidä ongelmallisena sitä, että hänen talouspoliittinen neuvonantajansa Mikko Alkio (kesk.) kannattaa julkisesti porvaripuolueiden välisiä ohjelmakeskusteluja. Vanhasen mukaan on luonnollista, että puolueen sisällä on henkilöitä, jotka painottavat yhteistyön suuntia eri tavalla. Hän ei aio laittaa stoppia avustajansa puheille.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.) vaati tiistain Kalevassa Vanhasta kertomaan, onko porvaripuolueilla kassakaappisopimus hallituksen muodostamisesta.

Myös opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) epäili tiistaina "porvariyhteistyön kellokkaiden" valmistelevan sosialidemokratian vastaista rintamaa. Hän kysyi aikooko porvaripuolueiden johto ohittaa äänestäjien tahdon ja hyväksi koetun kansallisen yhteistyömallin.

- Kaikkien hallituspohjien pitää olla kansalliseen yhteistyöhön kykeneviä. Kalliomäen peräänkuuluttama kansallinen yhteistyömalli ei ole sidoksissa yhteen puolueeseen, Vanhanen vastaa.

Lähteet: YLE Uutiset