Talous lyhyesti 17.1.2007

Yle Uutisten artikkeliarkisto

FAZER aloitti keskiviikkona yt-neuvottelut. Ne koskevat kaikkia toimihenkilöitä sekä ylempiä toimihenkilöitä eli yhteensä noin 450 työntekijää. Neuvotteluiden arvioidaan johtavan 120 hengen irtisanomiseen, joista 90 kuuluu toimihenkilöihin ja loput ovat ylempiä toimihenkilöitä.

LUOTTOKORTTIEN suosio kasvoi viime vuonna selvästi. Suosituimpien luottokorttien, eli Visa- ja Mastercard-korttien käyttö kasvoi viime vuonna 23 prosenttia. Kortteja tarjoavan Luottokunnan mukaan niillä maksettiin tavaroita tai palveluita 8 miljardin euron edestä. Nopeinta kasvu oli verkko- ja etämaksamisessa. Luottokunta uskoo tämän maksutavan lisääntyvän tänä vuonnakin nopeasti.

Tietokoneiden ohjelmistojätti MICROSOFT ja HELSINGIN SANOMAT aloittavat yhteistyön. Helsingin Sanomien verkkosivujen sisältöä on jatkossa Microsoftin MSN.fi sivuilla. MSN.fi sivut ovat Microsoftin mukaan Suomen suosituimmat. Helsingin Sanomat tavoittelee yhteistyöllä lukijakuntaa, joka ei yleensä lue lehtiä.

KOKONAISTUOTANNON kasvu jatkui marraskuussa. Tilastokeskuksen mukaan tuotanto kasvoi Suomessa 3,7 prosenttia viime vuoden marraskuuhun verrattuna. Lokakuuhun verrattuna kasvua oli vajaa prosentti. Teollisuudessa erityisen vahvaa kasvu oli energia- ja metalliteollisuudessa. Puu ja paperiteollisuus kuitenkin heikkenivät hieman.