Taiteilijat vetoavat eduskunnassa tekijänoikeusasioista

Joukko eturivin taiteilijoita on vedonnut eduskunnassa puolueisiin tekijänoikeusasioista. Taiteilijat haluavat, että tekijänoikeusasiat säilyisivät tulevaisuudessakin kulttuuriasioista vastaavan opetusministeriön alaisuudessa.

kulttuuri

Taiteilijoiden delegaatio luovutti torstaina iltapäivällä asiaa koskevan vetoomuksen eduskuntaryhmille, sivistys- ja tiedejaoston, sivistysvaliokunnan sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajille ja valiokuntaneuvos Marjo Hakkilalle.

Suuret mediayhtiöt ovat ajaneet tekijänoikeusasioiden siirtoa kauppa- ja teollisuusministeriöön. Mediayhtiöiden mukaan KTM olisi oikea paikka siksi, että tekijänoikeudet liittyvät tietyiltä osin myös elinkeinotoimintaan.

Taiteilijat ovat torjuneet perustelut reilu viikko sitten päivätyssä adressissaan. Taiteilijoiden mukaan KTM:ssä valmistellaan vain hyvin pieni osa elinkeinotoimintaan ja yrittäjyyteen liittyvästä lainsäädännöstä. Pääosin ne valmistellaan muissa ministeriöissä, lähellä kyseessä olevia toimialoja.

Yli sadan nimen adressissa ovat mukana muiden muassa Einojuhani Rautavaara, Arto Paasilinna, Vesa-Matti Loiri, Eicca Toppinen, Claes Andersson, Claes Olsson, Åke Lindman, Kari Tapio, Aulis Sallinen, Irina Björklund, Pirkko Saisio, Aki Kaurismäki, Kaisa Korhonen, Jorma Panula ja Sinikka Nopola ja monet muut arvostetut taiteilijat ja kulttuurivaikuttajat.

Adressi löytyy Liike kulttuurin puolesta -sivustolta: www.kulttuurinpuolesta.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Uutiset