Chavez: Castro taistelee hengestään

Kuuban johtaja Fidel Castro on vakavasti sairas ja taistelee elämästään, sanoo Venezuelan presidentti Hugo Chavez. Castron voinnista on liikkunut viime päivinä hyvin ristiriitaisia tietoja. Joidenkin lähteiden mukaan hän on toipumassa ja joidenkin lähteiden mukaan tilanne on vakava.

Ulkomaat

Chavez kertoi asiasta Latinalaisten maiden talousjärjestön Mercosurin kokouksessa Brasiliassa. Chavez kertoi puhuneensa Castron kanssa puhelimessa muutama päivä sitten.

Venezuelan presidentin Hugo Chavezin mukaan Castron tilassa on tapahtunut pientä toipumista, mutta edistyminen on hidasta. Chavez toivoi Castron kuitenkin aikanaan toipuvan.

Castron voinnista on tihkunut viime päivinä ristiriitaisia tietoja. Espanjalaisen El Pais -sanomalehden nimettömien sairaalalähteiden mukaan Castron tila olisi vakava. Hänelle olisi tehty kolme epäonnistunutta leikkausta ja leikkaukset olisivat aiheuttaneet komplikaatioita.

Saman sairaalan kirurgi kertoi aiemmin, että kun hän oli tavannut Castron joulukuussa, tämän tila oli hieman parantunut.

Castro kärsii suolistosairaudesta, jonka takia hän siirsi valtansa veljelleen Raulille. Fidel Castroa ei ole nähty julkisuudessa viime heinäkuun jälkeen. Hän ei myöskään kyennyt ottamaan osaa 80-vuotisjuhliinsa.