1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimaa lyhyesti 30.1.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

REKKAJONO Vaalimaalla on jälleen kasvanut. Jono Venäjän suuntaan oli illalla 27 kilometriä. Odotusajaksi arvioidaan kaksi päivää.

KEMI-TORNION käräjäoikeus on tuominnut viime syksynä Torniossa poliiseja kohti ampuneen miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin mm. virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta. Poliisit eivät loukkaantuneet. Miestä syytettiin murhayrityksestä.

YLEISRADION Lapin maakuntaradiosta irtisanotut vaativat YLE:ltä kahden vuoden palkkaa vastaavan korvauksen. Kaksi Lapin Radiosta irtisanottua henkilöä on jättänyt vahingonkorvauskanteen Rovaniemen käräjäoikeuteen. YLE irtisanoi maakuntaradioistaan yhteensä 18 työntekijää syksyllä 2005.

Pohjois-Karjalan Prikaatissa vahingonlaukauksesta HAAVOITTUNUT VARUSMIES on leikattu ja sairaalahoidossa. Kuopiolainen vuonna 1986 syntynyt varusmies loukkaantui maanantai-iltana luodista molempiin jalkoihinsa. Tutkinnassa ei ole ilmennyt mitään tahalliseen rikokseen viittaavaa. Tapaus sattui kun vartiossa ollut sotilaspoliisi esitteli pistooliaan muille varusmiehille.

EK:n johto on ottanut kantaa NAISTEN URALLAAN ETENEMISEN puolesta. Ongelmana on EK:n mukaan mm. se, että työmarkkinat ovat jakaantuneet miesten ja naisten töihin. Tällöin naisia on keskusliiton mukaan vaikea löytää johtotehtäviinkin.

Turkulaismuseo ABOA VETUS & ARS NOVAN toinen kerros on jouduttu sulkemaan vesivahingon vuoksi. Vahingon laajuutta kartoitetaan parhaillaan. Museossa esillä olleet Kalevala Korun juhlanäyttelyn uudempaa aikaa käsittelevä osa ja Matti Koivurinnan säätiön kokoelma ovat säilyneet ilman vaurioita.

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON auttavaan vanhempainpuhelimeen ja -nettiin tuli viime vuonna yhteensä 1 380 yhteydenottoa. Naiset ottivat useammin yhteyttä kuin miehet. Yleisimpiä aiheita oli mm. vanhempana olemisen vaativuus ja pärjäämistä kasvattajana. Myös masentuneisuus ja ahdistuneisuus olivat yleisimpien aiheiden listalla.

KARJALAN RADAN junaliikenne myöhästeli tiistaina Joensuu-Säkäniemellä sattuneen kaapelivian takia. Vika saatiin korjattua myöhään illalla, eikä keskiviikon junien odoteta enää myöhästelevän. Kolme junaparia korvattiin tiistaina linja-autoilla, ja junat myöhästelivät pahimmillaan tunnin, VR:ltä kerrotaan.

NOROVIRUS on aiheuttanut varsin laajan epidemian Riihimän sairaalan sisätautiosastolla. Suuri osa henkilökunnasta ja huomattava määrä potilaista on sairastunut viruksen aiheuttamaan ärhäkkään vatsatautiin. Epidemian kerrotaan aiheuttavan paljon lisätyötä.

Liikenne VAALIMAAN RAJA-ASEMALLA on päässyt jälleen jonoutumaan. Raskaan liikenteen jono on 15 kilometriä ja kuljettajien odotusajaksi arvioidaan 15 tuntia. Tuloliikenne Suomeen sen sijaan sujuu hyvin.

PARIKKALASSA on palanut PARIHOLZ-yhtiön tuhannen neliön suuruinen teollisuushalli. Halli tuhoutui täysin, mutta palon leviäminen viereisiin rakennuksiin, mm. puukuivaamoon saatiin estettyä. Henkilövahinkoja ei palossa sattunut. Palon vahingot noussevat satoihin tuhansiin euroihin.

LUUMÄELLÄ tie numero 26 oli myöhäisillasta varhaiseen aamuun saakka poikki kolarin takia. Kolarissa oli ollut osallisena useita rekkoja ja tiellä oli paljon metalliromua. Poliisi ohjasi liikenteen yöllä kiertotietä Kouvolan kautta. Kolarissa ei sattunut henkilövahinkoja.

HELSINGISSÄ sattui maanantaina päivällä työtapaturma, jossa kuoli mieshenkilö. Hakamäentie 1:ssä sijaitsevalla rakennustyömaalla työskennellyt mies oli nosturikorissa, kun hänen päälleen putosi teräspalkki. Mies vietiin tapaturma-asemalle, missä hän kuoli vammoihinsa. Poliisi tutkii tapausta.

Lue seuraavaksi