Talous lyhyesti 30.1.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SAMPO PANKIN myynti Danske Bankille on varmistunut. Tanskalaispankin mukaan kaikki asiaankuuluvat viranomaiset ovat hyväksyneet myynnin, joten kauppa toteutetaan. Kauppahinta on runsaat neljä miljardia euroa. Sampo Pankki on Suomen kolmanneksi suurin pankki.

Amerikkalainen lääkeyhtiö PFIZER aloittaa yt-neuvottelut 28 henkilön vähentämiseksi Suomessa. Maailmanlaajuisesti yhtiö aikoo irtisanoa 10 000 henkeä. Suomessa Pfizerilla on 300 työntekijää.

Lastinkäsittelylaitteita valmistavan CARGOTECIN koko vuoden tulos parani ja liikevaihto kasvoi. Tulos ennen veroja nousi 232 miljoonaan euroon toissa vuoden 191 miljoonasta. Yhtiön liikevaihto kipusi viime vuonna 2,6 miljardiin euroon, kun se vuonna 2005 oli 2,4 miljardia euroa.

FORTUMIN HALLITUKSEN puheenjohtajana jatkaa myös tänä vuonna Peter Fagernäs. Keskustelut optioista ja sähkönhinnasta eivät horjuttaneet muidenkaan jäsenten asemaa, vaan nimitysvaliokunta ehdottaa maaliskuussa kokoontuvalle yhtiö kokoukselle nykykokoonpanoa. Hallitus on valiokunnan mukaan toiminut hyvin.

Tietoturvayhtiö F-SECUREN loka-joulukuun tulos heikkeni selvästi viime vuoden vastaavasta ajasta. Vuosineljänneksen tulos ennen veroja oli 0,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 3,3 miljoonaa euroa. Koko vuoden osakekohteinen tulos nousi 0,05 euroon edellisvuoden 0,04 eurosta.