1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Marianne Faithfull saapuu Suomeen

Brittilaulaja Marianne Faithfull konsertoi Suomessa huhtikuun lopulla.

Faithfullin oli määrä aloittaa laaja kiertue jo viime syksynä. Laulajalla todettiin kuitenkin rintasyöpä, ja hänet leikattiin lokakuussa.

Nyt Faithfull on toipunut sairaudestaan, ja hän aloittaa kolmen kuukauden Euroopan- ja Yhdysvaltain-kiertueensa Unkarista maaliskuussa. Suomessa hän konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa maanantaina 30. huhtikuuta.

60-vuotiaan Marianne Faithfullin ura musiikin parissa käynnistyi 1960-luvun alkupuolella. Mick Jaggerin ja Keith Richardsin kirjoittama As Tears Go By nousi Faithfullin laulamana Britannian TOP 10:een vuonna 1964. Pian tämän jälkeen Faithfull nousi julkisuuteen myös näyttelijänä.

1960-luvun lopulla Faithfull kuitenkin vetäytyi julkisuudesta vuosikausiksi. Lehdissä kirjoiteltiin hänen huumeidenkäytöstään ja suhteesta Mick Jaggeriin.

Vuonna 1976 Faithfull palasi musiikin pariin tekemällä kantrityylisen albumin. Vasta vuoden 1979 Broken English -levy nosti hänet takaisin suuren yleisön tietoisuuteen.

Faithfull on siitä lähtien jatkanut sekä musiikin että näyttelemisen parissa. Viimeksi hän levytti pitkäsoiton vuonna 2004, jolloin tuloksena syntyi Before the Poison -albumi. Viime vuonna hän esiintyi mm. Sofia Coppolan ohjaamassa Marie Antoinette -elokuvassa.

Lipunmyynti vappuaaton Helsingin-konserttiin on jo alkanut.

YLE Uutiset