Pääministerin morsian kiinnosti toimittajia

Viihdejulkisuus on muuttanut koko median toimintatapoja. Lehtien välinen kilpailu viihdeuutisoinnissa vaikuttaa koko mediakenttään. Uusia julkkiskasvoja etsitään yhä hanakammin ja toisaalta ihmiset tuntuvat myös hakeutuvan julkisuuteen aiempaa enemmän.

kulttuuri

Tiistaina nähtiin pääministeri Matti Vanhasen kautta julkkikseksi nousseen Susan Kurosen tiedotustilaisuus tulevasta kirjastaan.

Kurosen kirjaa ei ole vielä edes olemassa, mutta kansikuvat ovat jo ladattavana netissä. Tätä kuulemassa olivat kaikki valtakunnalliset mediat ja liuta pienempiä lehtiä, yli viisikymmentä toimittajaa.

Kurosen tapaus on oiva esimerkki tämän päivän julkisuudesta. Tavallinenkin ihminen pääsee otsikoihin, kun seurustelee julkkiksen kanssa. Kasvot kuitenkin kuluvat nopeasti ja media toimii entistä aktiivisemmin uusien julkkisten esiin nostamiseksi.

Uusia väyliä julkisuuteen löytyy niin tosi-TV:stä kuin Internetistäkin. Viime vuosina palstoille on päässyt myös salarakkauksien ja tekstiviestikohujen myötä.

Mediahuomiota Kurosen tempaus ainakin sai. Politiikkaa seuraavien mukaan se saattaa vaikuttaa jopa vaalitulokseen.

Kuronen on kertonut kärsineensä julkisuudesta, mutta suoraan kysymykseen siitä, haluaako hän nyt kirjan jälkeen jättäytyä julkisuudesta pois, tuleekin yllättävän kiertelevä vastaus. - Ihmisten on hyvä pysyä muutoksessa mukana, Kuronen kommentoi.

Lähteet: YLE Uutiset