1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viidesosa tytöistä uskoo nousevansa johtotehtäviin

Viidesosa 12 - 19-vuotiaista suomalaistytöistä uskoo jossain kohtaa elämäänsä toimivansa johtotehtävissä. Tulevaisuuden työtehtäviltään tytöt toivovat etenkin sitä, että saavat toteuttaa itseään ja nauttia työstä. Tiedot käyvät ilmi Demi-lehden TNS Gallupilla teettämästä kyselystä.

Hyvällä palkalla ja asemalla oli sitä vähemmän merkitystä, mitä vanhempi vastaaja oli.

Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta arvioi, että koulunkäynti ja opiskelu ovat tarpeen tulevaisuuden kannalta. Kuitenkin vain kolmasosa tytöistä ilmoitti pitävänsä koulunkäynnistä. Lähes puolet koki koulun liian stressaavaksi, erityisesti näin oli pääkaupunkiseudulla.

Vastaajat viettivät runsaasti aikaa Internetissä, päivittäin keskimäärin 1 - 2 tuntia. Netti on heille tapa hankkia uusia ystäviä ja myös pitää heihin yhteyttä: "mesettäminen" eli Messenger-pikaviestien lähettely onkin jo 12 - 19-vuotiailla tytöillä syrjäyttämässä matkapuhelimen viestintävälineenä.

TNS Gallup selvitti 12 - 19-vuotiaiden tyttöjen ystävyys- ja perhesuhteita, asenteita ja tulevaisuuden odotuksia vuodenvaihteessa. Kyselytutkimukseen osallistui yli 5 000 vastaajaa. Osa tytöistä vastasi kyselyyn Demi-lehden verkkopalvelussa ja osa puhelimitse kerätyissä vertailuhaastatteluissa.

YLE Uutiset