Susan Kurosen kirja ei kohauta

Pääministeri Matti Vanhasen naisystävänä julkisuuteen tullut Susan Kuronen julkisti kirjansa "Pääministerin morsian" maanantaina Helsingissä. Sankasti mediaa paikalle vetänyt tilaisuus ei kuitenkaan tarjonnut uusia paljastuksia.

Kotimaa

Kuronen kohauttaa vain kertomalla parin hellistä hetkistä pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

Muutoin kirja kertoo lähinnä Kurosen omista tunteista, kun pääministeri joutuu vähän väliä perumaan tapaamisia, kaikkea joudutaan salailemaan ja mediakin ahdistelee.

Kohutusta lehtijutusta Laukaan kyläjuhlilta, kun Kuronen kuvattiin Vanhasen seuralaisena lehtiin ensimmäistä kertaa, hän kirjoittaa olleensa paniikissa. Kuronen ja Vanhanen olivat Matin vanhempien mökillä Keski-Suomessa, ja päähänpisto kyläjuhlille menosta syntyi Kurosen mukaan vasta samana aamuna.

Kurosen mukaan juhlat olivat hänelle lievä pettymys. Häntä alkoi jännittää valtavasti, kun toimittajat saapuivat juhlan lopulla. Vanhanen jätti lopulta Kurosen yksinään kuvaajien keskelle, ja Kuronen kirjoittaa itkeneensä ja huutaneensa "aivan shokissa" jälkikäteen autossa Vanhaselle.

Viikonlopun fiilis olikin sitten pilalla, ja Kurosen mukaan he ajoivat takaisin Nurmijärvelle Matin luo yöksi. Luvattu hotelliyöpyminen ja ravintolassa illastaminenkin vaihtui Teboilin hampurilaisiin ja ranskalaisiin, kirjoittaa Kuronen.

Parin suhde loppui Kurosen käsityksen mukaan lehtihaastatteluihin. Matti oli Kurosen mukaan shokissa Kurosen antamista haastatteluista, ja kehotti vetämään vielä ilmestymättömän Anna-lehden jutun pois ennen julkaisua. Kuronen ei sitä tehnyt, juttu ilmestyi ja pian pariskunta tekikin eroa pimeällä parkkipaikalla autossa. Kuronen kirjoittaa olleensa todella loukkaantunut siitä, miten Matti hoiti eron, "kuin olisin ollut tyhjänpäiväinen asia hänen elämässään".

Tiedotustilaisuudessa Kuroselta kysyttiin, miten hän kokee saamansa valtavan julkisuuden.

-Inhottavaa, vastasi Kuronen.

Sen jälkeen hän antoi kirjastaan haastatteluja eri tiedotusvälineille puolisen tuntia.

YLE Uutiset