1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansallisoopperan johto pyytää Franckia pakkaamaan tavaransa

Kansallisoopperan johto pyytää Mikko Franckia lähtemään talosta ennen irtisanomisajan päättymistä. Asia menee vielä oopperan hallituksen käsiteltäväksi.

kulttuuri

Franck kertoo, että pääjohtaja Korhonen ja hallintojohtaja Kauranen ovat ilmoittaneet, että heidän toiveenaan on vapauttaa ylikapellimestari työvelvoitteesta heti maaliskuun lopussa. Jos päätös pitää, Franck johtaisi Kansallisoopperassa enää Punainen viiva -oopperan.

- Minulla on siis pari viikkoa aikaa siivota työhuoneeni, pakata tavarani, ja sitten huhtikuusta eteenpäin minulla on asiaa Kansallisoopperaan vain maksetulla pääsylipulla, Franck sanoo. Hän palaa eronsa syihin Kultakuumeen haastattelussa perjantaina klo 12.15 YLEn Radio 1:ssä.

Kansallisoopperan hallituksen kanssa tehdyn työsopimuksen mukaan Franckin irtisanomisaika on yksi vuosi.

- Ilmoittaessani erostani kerroin, että kunnioitan tätä irtisanomisaikaa. Alunperin oli ajatus, että jatkan tehtävässä 14.2. 2008 saakka.

Oopperaesityksiä Franckilla ei olisi ollut Punaisen viivan jälkeen ollut johdettavana 11 kuukauteen, mutta konsertteja kyllä. Franck sanoo, että olisi jatkanut jatkanut kapellimestarin toimenkuvaan kuuluvien hallinnollisten tehtävien hoitamista.

Oopperan hallitus päättää lopullisesti Franckin lähdön ajankohdasta.

- Katsotaan nyt, mitä hallitus päättää. Jos he ovat samoilla linjoilla Korhosen ja Kaurasen kanssa, niin en voi muutakaan kuin lähteä, jos avaimet kerran otetaan pois, Franck toteaa.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset

Lue seuraavaksi