1. yle.fi
  2. Uutiset

Saarela: Kansallisooppera ajautumassa syöksykierteeseen

Kulttuuriministeri Tanja Saarela suosittaa, että kapellimestarin Mikko Franckin työsuhteen ennenaikaisesta katkaisemisesta päättää hallitus, jonka täysivaltaisina jäseninä eivät istu pääjohtaja Korhonen ja hallintojohtaja Kauranen.

kulttuuri

Tiedotteessaan opetusministeriö ilmoittaa olevansa suurimpana rahoittajana syvästi huolestunut oopperan tilanteesta, huolimattomasta taloudenpidosta ja johdon ja työntekijöiden keskinäisestä luottamuspulasta.

- Kansallisooppera on ajautumassa syöksykierteeseen joka johtaa taiteellisen laadun heikkenemiseen, sanoo kulttuuriministeri Saarela.

Saarelan mielestä olisi parasta, että Kansallisoopperan ylikapellimestarin työsuhteen ennenaikainen katkaiseminen asetetaan oopperan uuden hallituksen ratkaistavaksi.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 20. maaliskuuta, ja huhtikuussa aloittaa toimintansa oopperan uusi hallitus. Opetusministeriön vaatimuksesta Korhonen ja Kauranen saavat osallistua uuden hallituksen kokouksiin vain esittelijöinä.

Ylikapellimestari Mikko Franck ilmoitti viime viikolla eroavansa tehtävästään, mutta jatkavansa tehtävässään vuoden kestävän irtisanomisajan loppuun saakka. Hän kertoo eronsa syistä lauantaina YLEn Kultakuumeen (siirryt toiseen palveluun) ohjelmassa.

Torstaina Franck kertoi oopperan pääjohtajan Erkki Korhosen ja hallintojohtaja Pekka Kaurasen ilmoittaneen, että he toivovat hänen lopettavan työsuhteensa jo ensi kuun lopussa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi