Nettipokeri puhututtaa rahapelikenttää

Kiistely suositun nettipokerin ottamisesta kotimaiseen valvontaan puhuttaa suomalaista rahapelikenttää. Tällä hetkellä nettipokerin tarjoaminen on laissa kielletty, vaikka pelaaminen sallitaan.

Kotimaa

Pokeriaktiivit ovat tyrmänneet Matti Ahteen johdolla pelipolitiikkaa linjanneen Rahapelifoorumin ajatuksen, että nettipokerin pelaaminen pitäisi jopa kokonaan kieltää. Pelaaminen on Suomessa tällä hetkellä sallittua, mutta pelin tarjoaminen ei.

Arpajaislain mukaan kasinopeliksi luokitellun nettipokerin voisi Suomessa avata vain Raha-automaattiyhdistys, mutta se vastustaa pelitarjonnan lisäämistä.

Veikkaus olisi kuitenkin valmis perustamaan oman nettipokerin, jos arpajaislaki sen sallisi.

Veikkauksen viestintäjohtaja Ilkka Juvan mukaan kysyntä on nettipokerille sen verran suurta, että olisi perusteltua tarjota nettipokeri myös suomalaisen rahapeliyhteisön puolelta.

Juvan mukaan nettipokeribisneksessä liikkuvat isot rahat.

- Suomessa pelataan vuositasolla arviolta toista sataa miljoonaa euroa tällä hetkellä, Juva toteaa.

Ruotsissa kukoistava nettipokeribisnes Ruotsissa sikäläinen pelimonopoli perusti vuosi sitten oman nettipokerin ja on saanut merkittävän siivun pelikruunuista, jotka muutoin valuisivat ulkomaille. Sisäasiainministeriötä ruotsalaisten perustelut kansalliselle pokeripalvelulle eivät kuitenkaan vakuuta. Halllitusneuvos Jouni Laihon mukaan esimerkiksi Ruotsin laiton pelitoiminta ei ole erityisemmin vähentynyt. -Ruotsissahan sitä perusteltiin sillä, että näin kyettäisiin kanavoimaan laiton pelitoiminta laillisiin uomiin, mutta käsittääkseni laiton pelitoiminta jatkuu niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Samanaikaisesti oikeastaan vain pelivolyymi kasvoi, Laiho kommentoi. Tällä hetkellä kymmenet tuhannet suomalaiset pelaavat ulkomailta toimivilla pokeripalvelimilla. YLE Uutiset