Sipoo: Myllyniemen raportti kelvoton

Sipoon kunnanhallitus antoi maanantaina Sipoon kunnan lausunnon kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen raportista. Lausunnossa Sipoon kunta toteaa, että Myllyniemen raportti ei ole kelvollinen käytettäväksi päätöksenteon pohjana.

Kotimaa

Sipoon saamissa lausunnoissa on todettu, että ilman erillistä lex Sipoota kuntarajan siirtoa ei edes ole mahdollista käsitellä.

Myllyniemen raportti on Sipoon mielestä erittäin yksipuolinen ja perusteeton. Siinä ei ole esimerkiksi pohdittu ollenkaan, miten Helsingin, Vantaan ja Sipoon yhteistyötä voisi kehittää esitettyjen haasteiden ratkaisemiseksi. Helsingin seudun kehitystä ei tarkastella lainkaan kokonaisuutena eikä mitenkään Sipoon kunnan näkökulmasta.

Mikäli lausuntoa haluttaisiin käyttää päätöksenteon pohjana, tulisi Sipoon kunnalle varata mahdollisuus teettää vastaavanlainen selvitys, jossa huomioitaisiin myös Sipoon kunnan tarpeet ja toiveet sekä koko Helsingin seudun kehitys pitkällä aikavälillä.

Kunnanhallitus perustelee raportin esityksiin kielteistä kantaansa myös kuntalaisten raportista esittämillä huomautuksilla ja Sipoossa sunnuntaina pidetyn neuvoa antavan kansanäänestyksen tuloksella.

Kansanäänestyksessä 93 prosenttia äänestäneistä vastusti luovutusehdotusta. Luovutuksen kannalla oli viisi prosenttia äänestäneistä.

YLE Uutiset