1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyet 1.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

UPSEEREISTA 54 % kannattaa Suomen liittymistä Natoon. 36 % vastaajista oli sitä mieltä, että Suomen ei pidä pyrkiä Naton jäseneksi ja 10 % ei sanonut kantaansa. Järjestönä Upseeriliitolla ei ole kantaa liittoutumiseen. Upseeriliiton sähköpostikyselyyn vastasi 1257 liiton jäsentä vastausprosentin ollessa 64. SAK:n johtaja Matti Tukiainen puolustaa SAK:n televisiomainosta. Mainoksesta ovat tuohtuneet etenkin yrittäjät, joista monet ovat kokeneet sen loukkaavaksi. Tukiaisen mukaan mainos on vetoomus äänestämisen puolesta. Mainoksessa esiintyy karikatyyri öykkärimäisestä hyväosaisesta. TÄYDELLINEN KUUNPIMENNYS nähdään Suomessa viikonloppuna. Kuu pimenee lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 00.44 - 01.58. Kuunpimennys syntyy, kun Kuu kulkee Maan varjon läpi.

Torstaina on viimeinen päivä hakea NAISTEN VAPAAEHTOISEEN ASEPALVELUKSEEN. 18 - 19 -vuotiaat Suomen kansalaiset voivat vielä hakea 7.1. ja 7.7.2008 aloittaviin eriin. Hakemukset pitää jättää oman sotilasläänin esikuntaan.

Helsingin Sörnäisissä vihitään torstaina käyttöön MAAILMAN SUURIN kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä samassa prosessissa tuottava LAITOS. Se käyttää lämmitykseen puhdistettu jätevettä. Jäähdytysenergia saadaan talvisin merivedestä. Kesäisin tuotetaan kaukolämpöä ja -jäähdytystä kaukojäähdytyksen paluuvedestä.

Lue seuraavaksi