1. yle.fi
  2. Uutiset

Sasin kolarin syy yhä epäselvä

Nokian poliisi on tänään iltapäivällä kuullut kansanedustaja Kimmo Sasia (kok.) eilisen kuolonkolarin johdosta.

Kotimaan uutiset

Onnettomuuden tutkintaa johtavan Antti Heijarin mukaan keskusteluissa ei ilmennyt uutta, eli onnettomuuden syy on edelleen epäselvä. Heijarin mukaan Sasi ei muista onnettomuushetken tapahtumista mitään. Alkoholilla ei ole osuutta tapahtuneeseen.

Poliisi epäilee Sasia liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Sasi oli osallisena maanantaina Ylöjärvellä sattuneessa liikenneonnettomuudessa, joka vaati yhden ihmisen hengen.

Heijarin mukaan Sasin henkilöauto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi vastaantulleeseen henkilöautoon. Toisen auton miespuolinen kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Vieressä istunut vaimo selvisi turmasta hengissä.

Onnettomuus tapahtui kolmostiellä Metsäkyläntien risteyksessä maanantaina kahden jälkeen iltapäivällä. Ajokeli onnettomuushetkellä oli poliisin mukaan hyvä.

Sasi jatkanee vaalikampanjaansa

Kimmo Sasi aikoo jatkaa vaalikampanjaansa. Kuolemantuottamusepäily ei vaikuta Sasin ehdokkuuteen, arvioi hänen avustajansa Mikko Närhi.

Sasi loukkaantui onnettomuudessa. Häneltä murtui solisluu sekä nilkka ja myös kaulasta on löytynyt vamma. Murtunut nilkka leikattiin tiistaina. Sasin avustajan Mikko Närhen mukaan kansanedustaja itse ei muista kolarista mitään. Hän muistaa vain heränneensä ambulanssissa.

Myöhemmin Sasi sai kuulla, että hänet oli leikattu irti pahoin romuttuneesta autosta. Sasi oli palaamassa Tampereelle vaalitilaisuudesta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi