Pakolaisten vastaanottaminen puhuttaa Kyyjärvellä

Kunta järjestää kaikille avoimen keskusteluillan pakolaisisten mahdollisesta vastaanottamisesta ensi maanantaina. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan kuntalaisilta on jo nyt tullut asiasta paljon palautetta.

Kyyjärvi
Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen kauppakeskus Paletin pihassa.
Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen kauppakeskus Paletin pihassa.YLE Keski-Suomi

Keski-Suomen TE-keskus on pyytänyt Kyyjärveä vastaanottamaan noin 20 - 30 hengen pakolaisryhmän. Pakolaiset voisivat saapua Kyyjärvelle joko tämän tai ensi vuoden aikana.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan aihe on herättänyt Kyyjärvellä paljon keskustelua jo ennen virallista keskusteluiltaa.

- Olen kuullut, että asiasta keskustellaan niin Esso-parlamentissa kuin kylätaloillakin, ja kyllä siitä varmasti on kylänraitillakin puhuttu.Sen näkee sitten aikanaan, mikä se suhtautuminen on. Minä olen saanut tosi paljon hyvää palautetta, ja on sitä tullut kritiikkiäkin, että mitä niitä pakolaisia tänne tuomaan, kun on omissakin tekemistä. Mutta kyllä se palaute on voittopuoleisesti ollut positiivista, Muukkonen sanoo.

Kuntalaisilta paljon kysymyksiä

Muukkosen mukaan Kyyjärvi tarvitsee pakolaisia muun muassa lisätyövoiman saamiseksi. Muukkosen mukaan kunnan suurin haaste on asukasluvun pieneneminen ja ikääntyminen.

- Ehkä se, mistä olen ollut kaikkein ylpein meidän kuntalaisista, on se, että sieltä on tullut paljon kysymyksiä. On kysytty, että oletteko nyt ajatelleet tätä ja tätä asiaa. On siellä sitten ollut muutamia asioita, jotka ovat sitten herättäneet miettimään tarkemmin, että tästähän pitää ottaa selvää.

Päätöksiä asiasta tehdään kevään aikana.