1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. JJK Jyväskylä

JJK:n kotipelien aloitus voi myöhästyä

JJK:lla ja Jyväskylän kaupungin liikuntatoimella on erilainen näkemys siitä, voidaanko Veikkausliigakauden ensimmäinen kotipeli pelata Jyväskylän Harjulla 23. huhtikuuta. JJK:n mielestä pelin siirtämiseen pitää varautua kentän huonon kunnon takia, kaupungin mielestä kenttä on pelattavassa kunnossa.

JJK Jyväskylä
Harjun kenttä on vielä lumen peitossa. JJK:n ensimmäinen kotipeli Veikkausliigassa on tarkoitus pelata 23. huhtikuuta.
YLE Keski-Suomi

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen arveli tämän päivän Ilta-Sanomissa, että umpijäässä olevien kenttien takia Veikkausliiga joutuisi siirtämään pelien alkamista muun muassa Jyväskylässä. Vesalainen tarkensi tänään Keski-Suomen uutisille, että päätöstä pelien myöhäistämisestä ei ole tehty, mutta yksi mahdollisuus olisi se, että pelit alkaisivat Jyväskyässä vasta 7. toukokuuta.

Vesalaisen mukaan nyt pyritään siihen, että kausi voitaisiin aloittaa Jyväskylässä alkuperäisessä aikataulussa. Kuitenkin myös aikataulujen siirtämiseen täytyy varautua.

- Vaikealta näyttää, että pystytäänkö pelaamaan. Me eletään edelleen siinä uskossa, että 23. päivä pelataan. Kaupunki on ryhtynyt tänään kunnostamaan kenttää ja sinne ajetaan hiekkaa. Kentällä on lunta ja siinä on jäätä, eli kauhean hyvältä ei tällä hetkellä näytä, mutta sen eteen tehdään hommia, että pelataan. Yksi mahdollisuus on, että pelien alkua siirretään siten, että Jyväskyässä olisi ensimmäinen peli 7. toukokuuta, Vesalainen sanoo.

"Lumi ehtii sulaa"

Jyväskylän kaupungin liikuntalaitosmestarin Markku Kauton mukaan kotikentän peli ei näillä näkymin peruunnu, vaikka kenttä onkin tällä hetkellä vielä lumen ja jään peitossa. Kauton mukaan tilanne on normaalia heikompi, mutta ei kuitenkaan katastrofi.

- Ottelu pystytään pelaamaan 23. päivä, kyllä lumi siihen mennessä sulaa. Kevät on myöhässä, mutta meidän puolesta ei ole estettä sille, että kentällä voisi pelata. Kenttä saadaan auki, Kautto sanoo.

Kauton mukaan Veikkausliiga halusi aloittaa tänä vuonna pelit kuukautta aikaisemmin huolimatta myöhäisestä keväästä.

- Pelaaminen on normaalisti aloitettu kuukautta myöhemmin, viime vuonna pelit aloitettiin harjulla 19. toukokuuta, Kautto huomauttaa.

Kenttä tulee Kauton mukaan olemaan käytännössä "ruskea ja mullannäköinen", jolloin peliin vaikuttavat myös kentässä olevat epätasaisuudet. Alkuperäiseen aikatauluun kuitenkin pyritään, joten kaupunki on ryhtynyt tänään kunnostamaan kenttää ja ajamaan sinne hiekkaa.

JJK:n ensimmäinen ottelu Veikkausliigassa on takoitus pelata 19. huhtikuuta. Tuolloin JJK matkaa anjalankoskelaisen Myllykosken Pallon vieraaksi.

Lue seuraavaksi