Jesse Joronen matkaa Simpeleeltä valioliigaseura Fulhamin testiin

Fulhamin entinen maalivahti Antti Niemi löysi Simpeleen Urheilijoiden lahjakkuuden harjoitusmatkalle Lontooseen. Loppukevään ja alkukesän Joronen pelaa kuitenkin Simpeleellä.

Simpele, Rautjärvi
Jesse Joronen ja hänen valmentajansa Seppo Vento Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin gaalaillassa tammikuussa 2009.
YLE

Simpeleen Urheilijoiden maalivahtilahjakkuus Jesse Joronen sai hiljattain mieluisan puhelinsoiton. Puhelimen päässä oli Fulhamissa itsekin pelannut suomalainen maalivahtilegenda Antti Niemi. Kutsu kävi Fulhamin leirille.

- En tiedä mistä Niemi minun yhteistietoni sai. On kai sitten nähnyt pelaavan jossain, Joronen arvuuttelee.

Jorosen kyvyt huomattiin vuosi sitten nuorten Pohjola-cupissa ja hän sai edustuspaikan nuorten maajoukkueeseen. Myös agentit huomasivat nopeasti nuoren pojan kyvyt ja Jesse sai kutsun Italiaan jalkapalloleirille. Joronen mursi kuitenkin peukalonsa liikuntatunnilla ja matka saapasmaahan peruuntui.

Edessä viikko tiivistä treenaamista

Joronen ei vielä osaa arvuutella tarkalleen mitä viikko Lontoossa tuo mukanaan. Se on ainakin varmaa, että harjoittelu on tiivistä.

- Jatkosta seurassa minulla ei vielä ole tietoa. Viikko treenataan varmasti kovaa, Joronen ennakoi.

Täysin ainutlaatuinen kutsu ei Jorosen ikäluokankaan edustajille ole.

- On minunkin ikäluokastani kymmenisen pelaajaa lähtenyt jo ulkomaille.

Kutsu Valioliigaseuran testiin ei ole sekoittanut nuoren pelaajan päätä. Ykköstavoitteena on edelleen hoitaa koulu kunnialla.

- Parhaani lähden yrittämään. Ainakin kevään ja alkukesän pelaan Simpeleen Urheiljoissa, kertoo Simpeleellä yhdeksättä luokkaa käyvä Joronen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala