1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaisa Varis

Varis vaikea pala KontU:lle

Ampumahiihtouralle jatkoa hakevasta Kaisa Variksesta on tullut vaikea tapaus Kontiolahden Urheilijoille. KontU:a edustanut Varis haluaisi kilpailla, mutta seura ei ole toistaiseksi innostunut solmimaan hänen kanssaan urheilijasopimusta.

Kuva: YLE

Varis on jo maksanut seuran jäsenmaksun ja ampumahiihtoliiton kilpailulupamaksun. KontU:n puheenjohtajan Ilpo Saarelaisen mukaan Varikseen ei seurassa toistaiseksi luoteta, vaikka hänen elinikäinen kilpailukieltonsa onkin kumottu.

Toista vuotta kestänyt dopingskandaali on syönyt seuran voimavaroja ja vaikeuttanut sponsoreiden hankintaa. Variksen tilanteesta aiotaan seurassa keskustella perusteellisesti.

- Pitää ajatella seuran muiden urheilijoiden asemaa. Täytyy myös kuunnella urheilijoiden ja seuraväen mielipiteitä. Seuraväeltä tulleet viestit ovat sellaisia, ettei yhteisymmärrystä Kaisa Variksen paluusta edustusurheilijaksi ole odotettavissa, kertoo Saarelainen.

Urheilun vetoomustuomiostuin CAS kumosi Variksen elinikäisen kilpailukiellon maaliskuussa 2009. Syynä oli muotovirhe B-näytteen analysoinnissa.

Varis kärähti EPO:n käytöstä ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja hän antoi positiivisen dopingnäytteen myös tammikuussa 2008.