Kiroilevan siilin äiti runotuomarina

Kurikassa 5. ja 6. kesäkuuta järjestettävän Haku Päällä –rakkausfestivaalin yhteydessä järjestettävän rakkausrunokilpailun teemana on “Rajaton rakkaus“. Runokilpailun ylituomariksi on lupautunut jalasjärveläislähtöinen Milla Paloniemi.

Rauhan ja rakkauden festivaalit
Sammakon menestysjulkaisuja on mm. Milla Paloniemen Kiroileva siili.
Milla Paloniemi/Kustannusosakeyhtiö Sammakko

Rakkausrunokilpailussa on kaksi sarjaa: yleinen ja tekstiviestisarja. Kilpailun esiraatina toimii Turun yliopiston suomen kielen opiskelijat. Sarjojen kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin ja Otavan kirjapalkinnoin. Parhaat runot julkaistaan toukokuun lopussa 2009.

Haku Päällä –rakkausfestivaali on keksinyt tälle vuodelle runokilpailun oheen myös valokuvakisan. Sen otsikko on sama kuin runojenkin, Rajaton rakkaus.Ensimmäisen kilpailun tuomariksi lupautui kurikkalaislähtöinen lehtivalokuvaaja Jenni Latva. Hän on järjestänyt useita valokuvanäyttelyitä ja keväällä hän sai Taidetoimikunnan apurahan. Työkseen Jenni Latva kuvaa sanomalehti Ilkkaan.

Rakkauskuvakilpailuun voi osallistua lähettämällä enintään kaksi kuvaa osoitteeseen kuvat@hakupaalla.com (siirryt toiseen palveluun). Kuvia otetaan vastaan kilpailuaikana 20.4.-8.5.2009. Voittaja selviää toukokuun puolivälissä.

Lähteet: YLE Pohjanmaa