Korsuorkesteri Abbey Roadilla

Puoliksi eteläkarjalainen Korsuorkesteri käväisi kuuluisalla Abbey Roadilla tallentamassa uuden levynsä. Korsuorkesteri Abbey Roadilla levy julkaistiin torstaina.

Musiikkitallenteet
Ruokolahtelainen Korsuorkesteri Abbey Roadilla tammikuussa 2009
Korsuorkesteri/Risto Kovanen

The Beatles, 8 vuotta ja 13 pitkäsoittolevyä.

Korsuorkesteri, 19 vuotta ja 15 albumia.

Näillä kahdella musiikki-instituutiolla on nyt yhdistävä tekijä, maailman kuuluisin äänilevystudio. Se jonka edustalla on myös jo maailman kuuluisin suojatie, Abbey Road siis.

Korsuorkesteri kävi alkuvuodesta levyttämässä uusimman levynsä legendaarisella Abbey Roadin studiolla Lontoossa. Levy julkistettiin torstaina (2.4.2009) Helsingissä.

Levyn kannen kuvaaminen oli Pepe Kovasen mukaan mielenkiintoinen sessio. Levyn kannessa orkesterin jäsenet kävelevät sotilasasuissa Abbey Roadin kuuluisalla suojatiellä. Osa ohikulkijoista oli Kovasen mukaan hyvin mukana, mutta osa ei pitänyt näkemästään. Luulivat ilmeisesti heitä saksalaisiksi sotilaiksi.

Abbey Roadilla levyttäminen oli Pepe Kovaselle eräänlainen unelmien täyttymys. Pienestä pojasta lähtien hän on haaveillut, että pääsisi joskus edes vierailemaan kuuluisalla suojatiellä, nyt hän pääsikin levyttämään samaan studioon, jossa nuoruuden idolinsa, Beatleskin levytti.

Suomalainen humppa upposi hyvin Abbey Roadilla

Korsuorkesterin musiikkityyli poikkeaa melkoisesti Abbey Roadilla totutusta musiikista. Aluksi Korsuorkesteriakin luultiin rockyhtyeeksi. Loppujen lopuksi levytysstudion paikallisetkin työntekijät innostuivat suomalaisesta humpasta.

Kahden pitkän levytyspäivän aikana Korsuorkesteri nauhoitti 13 kappaletta. Työn tahti oli siis kova, eikä siinä paljon ehtinyt Kovasen mukaan fiilistellä paikan tunnelmaa. Tosin studiolle saapuminen oli tietysti jo eräänlainen kokemus suomalaismuusikoille.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala Ani Malmi, YLE Kalevi Pollari