1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ortodoksisuus

Suurta viikkoa vietetään näyttävästi

Ortodoksit viettävät parhaillaan Suurta viikkoa. Se on kirkkovuoden huipentuma, jolloin seurataan kärsimystien tapahtumia tarkasti.

ortodoksisuus
Ikonikuvilla koristeltuja pääsiäismunia
YLE

Ortodoksien kirkkovuosi huipentuu parhaillaan meneillään olevaan Suureen viikkoon. Suuri viikko on ortodokseille tärkeä ja Vaasan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Matti Wallgrènin mukaan se on oikeastaan voimanlähde koko vuotta ajatellen.

Suuri viikko on kirkkovuoden kulminoitumispiste. Jumalanpalveluksia on joka päivä ja viikko huipentuu perjantaiseen ristinkuolemaan ja sunnuntaiseen ylösnousemusjuhlaan.

Kärsimysviikon tapahtumia seurataan lähes näytelmällisesti. Tapahtumista on tehty hyvin visuaalisia, joten ne ovat seurakuntalaisille hyvin kokonaisvaltaisia kokemuksia.

Ortodoksien näyttävään pääsiäisen viettoon ovat Matti Wallgrènin mukaan tervetulleita muutkin kuin ortodoksisen seurakunnan jäsenet. Kirkon ovet ovat kaikille auki.

Vaasan ortodoksinen seurakunta on kasvattanut jäsenmääräänsä koko vuosituhannen alun ajan ja tällä hetkellä jäseniä on vajaa 300. Vaasan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Matti Wallgrèn on mielissään, että seurakuntalaiset ovat aktiivisia ja käyvät ahkerasti kirkossa.

Lue seuraavaksi