Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalin tähti Kataloniasta

Kuudes Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali tuo taas Imatralle joukon kansainvälisiä mustan teatterin ammattilaisia. Toukokuun lopulla järjestettävään tilaisuuteen saapuu teatteriryhmiä mm. Kataloniasta, Englannista ja useista muista maista.

teatteritaide
Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla seitsemättä kertaa
Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla seitsemättä kertaa

Tänä vuonna suurin osa esityksistä on visuaalisia ja ilman tekstiä. Mukana on myös hauskaa teatteria, komediaa ja stand upia.

Espanjan Kataloniasta tulee huippuesitys "Tales of the Body", jonka esittää teatteri Au Ments. Esitys on yhden naisen sooloteatteri, jossa hän muuntautuu esityksen aikana eri tunnetiloihin. Kysessa on plastinen teatteri ja esityksessä käytetään melko voimakkaita sympoloita.

Toinen huippuesitys tulee Pietarista. Teatteri Comic Trustin esitys Valkoinen tarina on visuaalinen sekoitus komediaa, pantomiimista klounáateja.

Englannista tulee Lempen Puppet Theatre esityksillä The Amazing Thing, jossa yksi mies esiintyy monessa hahmossa, välillä on nukenliikuttaja, välillä ihminen. Sama Teatteri esittää myös kadulla esityksen Theatre for One, jossa esitystä pystyy katsomaan kerrallaan vain yksi ihminen. Toisessa esityksessä seurataan vedenalaista maailmaa ja toisessa lapsen elämää kohdussa.

Osa odottelee vielä apurahapäätöksiä

Kaukaisin vieras tulee Japanista, eli perinteistä japanilaista marionettinukketeatteria esittävä teatteri. Heidän tulonsa toteutuu, jos heille myönnetään apuraha.

Myös israelilaisten tulo varmistuu, jos he löytävät tukitahoja lentolippuihin.

Festivaalin yhteydessä järjetetään nukketeatterityöpaja sekä katuteatteriesityksiä.

Festivaali toteutuu talkootyöllä

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali kuuluu valtion tuen piiriin, johon kuuluu Etelä-Karjalassa vain kaksi tapahtumaa.

Festivaali järjestetään täysin talkootyönä. Festivaalilla ei ole palkattua työvoimaa.

Tänäkin vuonna festivaali järjestetään hyvin pienellä budjetilla, vaikka festivaalille osallistuu 17 teatteriryhmää kahdeksasta maasta.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala