Moventas aloittaa yt-neuvottelut

Tuuliturbiini- ja teollisuusvaihteita valmistava Moventas aloittaa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi ja lomauttamiseksi teollisuusvaihdeliiketoiminnassa Karkkilassa ja Jyväskylässä.

Moventas

Moventaksen teollisuusvaihdeliiketoiminta sopeuttaa toimintaansa ja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämiseksi ja lomauttamiseksi Moventas Santasalo Oy:n Karkkilan ja Jyväskylän toimipisteissä. Yhtiö arvioi työpaikkojen vähennystarpeen olevan yhteensä noin 120 henkilöä. Lomautusten määrä tarkentuu yhteistoimintaneuvottelujen kuluessa.

Teollisuusvaihteita valmistava Moventas Santasalo Oy työllistää Karkkilassa 300 henkilöä ja Jyväskylässä 77 henkilöä.

Monet projekteista peruuntuneet

Moventaskonsernin toimitusjohtaja Jukka Jäämaan mukaan Moventas Santasalo Oy:n kannattavuus on epätyydyttävä.

- Prosessiteollisuusasiakkaidemme useat projektit ovat viime kuukausien aikana siirtyneet tai peruuntuneet, ja näkymät ovat heikentyneet, Jäämaa kertoo.

- Tämän vuoksi teollisuusvaihdeliiketoiminnan kustannusrakenne on liian raskas ja edellyttää toimenpiteitä, hän lisää.

Takana kovaa kasvua

Moventas on yksi maailman johtavista mekaanisen voimansiirron asiantuntijoista. Moventas suunnittelee, valmistaa ja markkinoi tuuliturbiinivaihteita ja prosessiteollisuuden käyttölaitteita sekä tarjoaa huoltopalveluita.

Moventaksen liikevaihto vuonna 2007 oli 291 miljoonaa euroa, jolloin kasvua edellisvuodesta oli 40 %. Yhtiöllä on yli 1 400 työntekijää Suomessa, Saksassa, Ruotsissa, Kanadassa, USA:ssa, Kiinassa ja Singaporessa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi