1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hotelli Torni

"Helsinki jää jälkeen muista pääkaupungeista ilman tornihotellia"

Lähistön asukkaiden kiivaasti vastustama tornihotelli toisi kaupunkisuunnittelulautakunnan luotsaaajan Lasse Männistön (kok.) mielestä Jätkäsaareen elämää. Hän muistuttaa, että hotellin ravintola ja ulkoilmauima-allas olisivat kaikille avoimia.

Hotelli Torni
Tältä tornihotelli näyttäisi arkkitehtitoimiston mukaan.Arkkitehtitoimisto Davidsson Tarkela

Kaupunkisuunnittelulautakunta sai tiistaina kokeilla uudenlaista tapaa hahmottaa miltä 33-kerroksinen tornihotelli näyttäisi valmiina ympäristössään. Käytössä olivat tablettitietokoneet, joiden avulla päättäjät saivat kolmiulotteisen havainnekuvan eteensä kolmesta eri kulmasta.

- Hyvin se siihen asettuisi. Torni on kolmionmuotoinen ja aika siro, Männistö toteaa.

Männistö on ollut vahvasti alusta alkaen tornihotellin puolesta. Hän pelkää Helsingin jäävän naapurimaiden rannikkokaupunkien kehityksestä pahasti jälkeen, jos se ei saa omaa pilvenpiirtäjäänsä. Tukholmaan on juuri noussut vastaavanlainen hotelli, hän harmittelee.

- Hotelli on perusteltu etenkin elinkeinopoliittisesti. Se olisi maan ainoa kansainväliset standardit täyttävä kongressipaikka. Sitä paitsi, sehän on kaikille kaupunkilaisille avoin, ylimmän kerroksen ravintola, viidennen kerroksen näköalapaikka ja ulkouima-allas ovat vapaasti käytettävissä.

Naapurustossa asuvat ovat sitä mieltä, että hotelli varjostaisi heidän kotejaan.

- Eilen näimme, että hotellista nimenomaan ei lankea varjoa kuin varhaisaamuna lähistön taloihin. Varjo on miltei koko päivän Hietaniemen altaan päällä. Tornihotelli takaisi myös sen, ettei Jätkäsaari päädy olemaan vain yksi nukkumalähiöistä.

Tornihotellihanke jätettiin tiistaisessa kokouksessa vielä pöydälle. Männistö uskoo kaavan menevän kuitenkin ensi viikon kokouksessa läpi.

Lähteet: Yle Helsinki

Lue seuraavaksi