Rehula ei lähde keskustan puheenjohtajakilpaan

Hollolalainen kansanedustaja Juha Rehula ei ole kiinnostunut keskustapuolueen puheenjohtajuudesta. Rehula sen sijaan ilmoittaa tavoittelevansa varapuheenjohtajan tehtävää tulevan kesän puoluekokouksessa.

talous
Juha Rehula puhuu eduskunnassa 9.3.2012.
Juha Rehula puhuu eduskunnassa 9.3.2012Yle

Viime viikolla Juha Rehula lukeutui vielä puolueen puheenjohtajaehdokkaiden joukkoon. Maanantaina hän kuitenkin ilmoitti, että tavoittelee varapuheenjohtajan tehtävää.

Rehulan mukaan tilanne meni uusiksi siinä vaiheessa kun puolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemi ilmoitti, ettei pyri enää keskustan johtoon.

- Kyllähän tämä muutti oman ajatteluni sillä tavalla, että olin vastannut aprillipäivään saakka, että asiaa kysyttäessä ehdokkaani on Mari Kiviniemi. Sen jälkeen kun ei ole enää ehdokasta, niin on pitänyt ruveta etsimään uutta sellaista ja on joutunut miettimään, olisiko vaikka itse ehdolla, Rehula sanoi.

Keskustan puheenjohtajakilpaan ovat toistaiseksi ilmoittautuneet keskustan presidenttiehdokkaana ollut Paavo Väyrynen, kansanedustajat Mauri Pekkarinen, Tuomo Puumala ja Juha Sipilä. Varapuheenjohtajan tehtävää tavoittelee Rehulan lisäksi myös europarlamentaarikko Riikka Manner.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa puoluekokouksessaan.

Lähteet: Yle Uutiset