PerPon pronssi kuin mestaruus

Kankean alkukauden jälkeen pronssimitali maistui erityisen hyvältä.

Perungan Pojat
Oiva Tapio
Yle / Sauli Antikainen

Perungan Poikien edustusjoukkue saavutti päättyneellä kaudella Suomen Cupin hopean ja Mestaruusliigan pronssin. Jälkimmäinen varmistui, kun Pielaveden Sampo kaatui kotiareenalla Lapin Urheiluopistolla sunnuntaina 3-1. Kankean alkukauden jälkeen pronssimitali maistui erityisen hyvältä.

- Pronssi on aina voitettu mitali ja kausi on mukava päättää voittoon. Tuntuu ehkä paremmalta jopa kuin jotku mestaruudet tai hopeat. Kaikki pelaajat olivat tyytyväisiä hienoon kauden päätökseen, PerPon puheenjohtaja Oiva Tapio sanoo.

Kulunut kausi oli uudelle valmentajalle Normunds Veinbergsille haastava tulikaste.

- Kun Nortsa siirtyi pelaajasta valmentajaksi, hän ei varmaan osannut ajatella, mitä kaikkea pesti tuo tullessaan. Ei riitä, että vedetään hyviä harjoituksia. Pitää kuunnella pelaajien ongelmia ja se henkinen puoli on saatava kuntoon. Valmentajan työ on laaja ja sen Nortsa on varmasti tällä kaudella oppinut, Tapio pohtii.

Oiva Tapio pitää todennäköisenä, että Veinbergs jatkaa valmentajana seuraavalla kaudella.

- Uskoisin ainakin meidän puolesta, että hän jatkaa. Valmennus on ollut erittäin hyvää ja pelaajat ovat kehittyneet huikeasti tänä talvena, se on kuitenkin aina pääasia.

Tuntuu ehkä paremmalta jopa kuin jotku mestaruudet tai hopeat.

Oiva Tapio

Joukkue kasvoi yhteen

Erityisen tyytyväinen Oiva Tapio on uusien pelaajien onnistuneesta sisäänajosta.

- Meille tuli viime syksynä kaksi lupaavaa pelaajaa, Eemeli Kouki ja Jouni Palokangas, jotka molemmat tekivät huikean esiintulon ja tulevat varmasti olemaan ensi kaudella meidän kantavia voimia.

Onnistumiseksi Tapio laskee myös joukkueen yhteen nivoutumisen.

- Saatiin joukkue, vaikkakin myöhään keväällä. Tästä on hyvä lähteä, kun pakka on saatu kasaan.

Seuraavalla kaudella joukkue pysyy lähes samana.

- Lähes kaikilla on sopimukset ensi kaudelle. Brett Daileyllä ja Spencer Leiskellä ei ole sopimusta. Joonas Ylitalolla oli yhden vuoden sopimus, muilla kahden. Eli meillä on kahden vuoden projekti ja ensi kaudella katsotaan, mihin tällä porukalla pystytään.

Kansanjuhla pronssin kunniaksi

PerPon puheenjohtaja Oiva Tapio mittailee pronssimitalia ja toteaa, että Mestaruusliigan mitalit ovat näköjään uudistuneet. Vertailua Tapiolla on hyvä tehdä, kun mitaleita löytyy vitriinistä useampia.

- Ehkä PerPon valtti on ollut, että olemme onnistuneet kasaamaan joukkueen täsmäpelaajilla. Meillä ei koskaan tehdä hakuammuntoja niin ettei oltaisi aivan varmoja kaverista. Toki tulee yllätyksiä, mutta pääsääntöisesti olemme onnistuneet profiloimaan pelaajan, jollaisen oikeasti haluamme.

PerPo järjestää kannattajilleen mitalijuhlat kuluvalla viikolla. Tarkka aika ja paikka ilmoitetaan seuran toimesta myöhemmin.

- Luultavasti keskiviikkona tai torstaina kahvitellaan, Oiva Tapio lupaa.