Ilkka Sammelvuo lopettaa uransa

33-vuotias Pielaveden Sammon yleispelaaja pitää Mestaruusliigan ottelutahtia liian kovana puoliammattilaisille. - Pelaaminen on mukavaa, mutta tämä yhtälö ei ole enää mukava, mies perustelee pelikentiltä vetäytymistään.

urheilu
Lentopalloilija Ilkka Sammelvuo vakavan näköisenä
Yle

Lentopalloilija Ilkka Sammelvuo lopettaa pelaajauransa. Viime vuodet Pielaveden Sampoa edustanut yleispelaaja ehti saavuttaa urallaan muun muassa neljä suomenmestaruutta ja kolme Suomen Cupin voittoa.

Sammelvuon uran viimeiseksi otteluksi jäi sunnuntain hävitty pronssiottelu Rovaniemellä Perungan Poikia vastaan. Sammelvuo piti jo välivuoden pääsarjapeleistä viime kaudella, mutta palasi Sammon paitaan täksi kaudeksi.

- Tämä oli hieno, mutta todella raskas vuosi pelata. Laskimme, että pelasimme 51 peliä seitsemässä kuukaudessa. Ottelujärjestelmä on niin älytön, että viikkoon saatta tulla kolme vieraspeliä.

- Käyn töissä ja minulla on pieni lapsi kotona. Pelaaminen on mukavaa, mutta tämä yhtälö ei ole enää mukava. Olen saanut lentopallosta kaiken mitä olen hakenut, Sammelvuo perustelee päätöstään.

"Epäsovinnainen kolmas kierros urheilusta pois"

Sammelvuo on aikaisemminkin julkisesti kritisoinut Mestaruusliigan sarjajärjestelmää eikä ajatukset ole muuttuneet. Sammelvuo muuttaisi nykyisen kolminkertaisen runkosarjan kaksinkertaiseksi.

Enää ei voi tulla kuin huonommaksi. Mieluummin etsin sellaisen lajin, jossa voi kehittyä.

Ilkka Sammelvuo

- Epäsovinnainen kolmas kierros urheilusta pois. Eihän siinä ole mitään järkeä, että pelataan samaa joukkuetta vastaan eri määrät kotona ja vieraissa. Täällä pelataan enemmän pelejä kuin Euroopan ammattilaissarjoissa, Sammelvuo sanoo.

Sammelvuo uskoo olevansa jollain tavalla mukana ykkössarjassa pelaavan kuopiolaisen Puijo Wolleyn toiminnassa, mutta kentälle hän ei juuri nyt haikaile.

- Enää ei voi tulla kuin huonommaksi. Mieluummin etsin sellaisen lajin, jossa voi kehittyä. Varmaan sitten jotain tennistä, sulkapalloa tai curlingia, lentopalloeläkeläinen suunnittelee.