Kaksi vangittiin Tuusulan Bandidos-jutussa

Kahta miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Bandidosin tiloista Hyrylässä löydettiin huumeita ja aseita.

Bandidos
Bandidos MC Australian nahkatakki.
Dean Lewins / EPA

Tuusulan käräjäoikeus vangitsi maanantaina kaksi miestä liittyen Bandidosin kerhotilojen tapahtumien tutkintaan. Miehiä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Kätkeminen viittaa siihen, että aseet ovat toimivia

Rikoskomisario Juha Koivisto, Keski-Uudenmaan poliisi

- Tiloista löytyi reilusti amfetamiinia. Lisäksi löytyi haulikko ja konepistooli, jotka oli purettu ja kätketty. Vielä ei ole kokeiltu toimivatko ne, mutta kätkeminen viittaa siihen, että ovat toimivia, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Koivisto Keski-Uudenmaan poliisista.

Moottoripyöräkerhon tilojen piiritys alkoi perjantaina 13. huhtikuuta aamupäivällä, kun poliisi jäljitti pahoinpitelyn tekijöitä. Hyrylässä sijaitsevaan kioskiin hakeutui ruhjevammoilla oleva mies. Poliisi epäili, että pahoinpitely oli tapahtunut Bandidosin kerhotiloissa.

Poliisi piiritti kerhotiloja ja joutui rajoittamaan liikennettä lähialueella Hyrylässä. Lopulta neuvottelujen jälkeen tiloista otettiin kiinni viisi henkilöä.

Tutkinnanjohtaja Koivisto sanoo, että tutkintaa jatketaan epäiltyjen kuulusteluilla.