Rinteenkulman veloista sopuun

Kauppakeskus Rinteenkulman veloista on päästy sopuun. Kauppakeskuksen omistavat Rinteen veljekset ja 78 velkojaa sopivat velkajärjestelyistä torstaina.

velkoja
Kauppakeskus Rinteenkulman asiakkaita
YLE / Tuomas Luiro

Tiettävästi sopimuksen mukaan 60 prosenttia neljän miljoonan euron velkasummasta maksetaan urakoitsijoille heti ja loput pääomalainana. Osapuolet eivät kuitenkaan vahvista tietoja. Vastaava esitys kumottiin velkojien puolesta alkuviikosta. Sopimukseen sisältyi kauppakeskuksen myyminen kolmen vuoden kuluessa. Loppuvelkojen maksaminen olisi sidottu kauppakeskuksen myyntiin. Velkojat halusivat pidemmän myyntiajan.

Velkojien mukaan kansainvälinen taloustilanne on niin huono, että Rinteenkulman myynti jo kolmen vuoden kuluttua olisi taloudellisesti huono ratkaisu ja olisi käytännössä tehnyt loppu velkojen perimisen mahdottomaksi.

Nordea pankki on myöntänyt Rinteenkulmalle lisärahoituksen, jolla sovitut velvoitteet on mahdollista hoitaa.

Pekka Rinteen mukaan keskeisin maksuvaikeuksiin johtaneista syistä oli rakennuskustannusten yllättävän suuri nousu. Kustannukset nousivat 28 miljoonasta 32 miljoonaan euroon.

Nykyisestä sopimuksesta ollaan vaitonaisia tiukkojen salassapito sopimuksien takia. Nordea on asettanut tiettävästi 50 000 euron sanktiomaksun, jos vaitiolosta lipsutaan

Lähteet: YLE Lappi