Putkinotko on suuri panostus Savonlinnan teatterissa

Savonlinnan teatterin ensi kesän Putkinotko-musikaali on iso ponnistus teatterin taloudelle ja henkilökunnalle. Teatteri pyrkii jatkamaan Savonlinnan matkailukautta tarjoamalla kesäteatteria.

teatteritaide

Kesäteatterimusikaali Putkinotko on suuri panostus Savonlinnan teatterin taloudelle ja henkilökunnalle. Lisätyötä teettää ulkona harjoitteleminen ja esitysten järjestäminen perinteisen esityskauden ulkopuolelle.

Heinä-elokuussa nähtävien esitysten tarkoitus on jatkaa Savonlinnan kesän matkailukautta. Putkinotkoon odotetaan 4 000 katsojaa.

Kesäteatteria tehtiin viimeksi 1970-luvulla

Ensi kesänä nähtävä Putkinotko onkin ainutlaatuinen tuotanto Savonlinnan teatterissa, jossa tehtiin viimeksi kesäteatteria 1970-luvulla, jolloin näytelmiä nähtiin Kasinonsaarella.

Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi sanoo, että ajatus kesäteatterista on kypsynyt jo vuosien ajan ja toteutuu ensi kesänä parin vierailevan näyttelijän avustuksella.

Putkinotko-teoksen ensimmäisen osan ilmestymisestä on kulunut 90 vuotta. Tulevana kesänä teatteri herättää henkiin kirjailija Joel Lehtosen kotimuseoalueen Putkinotko-musiikkinäytelmällä, jonka ohjaa Kimmo Lavaste.

Putkinotkon alue on kunnostettava

Putkinotkon alue Savonlinnassa vaatii kunnostusta ennen ensi kesän teatteriesityksiä.

Putkinotkon kesäteatteri ei ole ollut käytössä moneen vuoteen ja museotoiminta Putkinotkossa päättyi vuonna 2006. Sen jälkeen aluetta ei ole hoidettu säännöllisesti.

Muun muassa Putkinotkoon johtava tie pitäisi kunnostaa ja pysäköintialuetta laajentaa sekä katsomoa kohentaa.