Kokkola sai jatkoaikaa suuntautumislausunnolle

Kalajoki on saanut ensimmäisten joukossa valmiiksi lausuntonsa Keski-Pohjanmaan suunnasta aluehallinnon uudistamisessa. Sen sijaan Kokkolan kaupunki on saanut jatkoaikaa omaa lausuntoaan varten.

Kalajoki
Kuvassa on Keski-Pohjanmaan maakuntakyltti ja Kokkola-kyltti.
YLE/Keski-Pohjanmaa

Kalajoki toivoo, että Keski-Pohjanmaa suuntaisi aluehallinnon uudistuksessa pohjoiseen. Siten Keski-Pohjanmaa sijoittuisi Kalajoen kanssa samaan yhteistoiminta-alueeseen aluehallinnon uudistuksessa. Kalajoen kaupunginhallitus perustelee lausuntoaan sillä, että Kalajoella ja koko Kalajokilaaksolla on perinteisesti ollut paljon yhteistyötä Keski-Pohjanmaan kanssa. Kalajoen kaupunki on Pohjois-Pohjanmaan liiton jäsen ja Keski-Pohjanmaan liiton osajäsen.

Valtionvarainministeriö antoi jatkoaikaa lausunnolle

Kokkolan kaupunki on saanut lisäaikaa lausunnolleen Keski-Pohjanmaan yhteistyön mahdollisista suunnista. Ylijohtaja Silja Hiironniemi valtiovarainministeriöstä on myöntänyt Kokkolalle jatkoajan, joka päättyy valtuuston kokouspäivänä 9. maaliskuuta. Myös ruotsinkieliset kunnat ovat saaneet jatkoaikaa käännöstöiden viipymisen vuoksi.

Lausunnoissa helmikuun 27. päivään mennessä kunnat voivat ottaa kantaa Keski-Pohjanmaan sijoittumiseen samaan yhteistoiminta-alueeseen joko Pohjois-Pohjanmaan tai Pohjanmaan kanssa.

Aluehallinnon uudistamista koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle huhtikuussa ja sen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Stefan Andersson toteaa, että kaupunki sai jatkoaikaa hiihtolomiin vedoten. Tarkoitus on, että valtuusto lyö lukkoon suuntautumiskantansa ylimääräisessä kokouksessa maaliskuun yhdeksäs päivä.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa