Rauman keskusta valittiin vuoden kaupunkikeskustaksi

Rauma on onnistunut muun muassa kehittämään maailmanperintökohteena olevaa puukaupunkiaan erinomaisin tuloksin. Kilpailun raati kiittelee myös keskustan kaupallista ilmettä.

Rauma
YLE / Olli-Pekka Salli

Suomalaisten kaupunkikeskustojen kattoyhdistys Elävä Kaupunkikeskusta ry. ratkoo vuosittain kaupunkikeskustojen paremmuuden 50-kohtaisen vertailutaulukon perusteella. Kyseessä ei ole keskustojen kauneuskilpailu, vaan huomioon on pyritty ottamaan kokonaisuus, joka syntyy monesta eri tekijästä.

- Rauma sai palkinnon hyvästä avoimesta yhteistyöstä, hyvästä tiedottamisesta, hyvästä kaupungin ja kiinteistön omistajan välisestä suhteesta. Itse asiassa raati ei löytänyt yhtään erityistä heikkousta, vaan pääasiassa kaikki olivat myönteisiä asioita.

Kilpailuraati kiittelee myös Rauman toimia vanhan kaupungin kehittämiseksi. Esimerkiksi Vanhan Rauman katuverkoston talvisin sulana pitävä katusulatus lämmitti raadin mieltä erityisesti. Tapa, jolla sulanapidon kustannusten jakaminen kaupungin ja kiinteistöjen kesken on toteutettu, todistaa hyvää yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Myös kaupankäynnin sulautuminen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen maailmanperintökohteeseen on hoidettu Raumalla mallikkaasti, kehuu raadin puheenjohtaja Matti Mare. Hän toteaa, että Vanha Rauma ei ole museo, vaan toimiva osa Rauman nykyistä kaupallista keskustaa.

Raumalaiset ovat ylpeitä kaupungistaan

Elävä kaupunkikeskusta jakoi keskustapalkinnon nyt kymmenettä kertaa. Tänä vuonna palkintoraati ei säästellyt suitsutuksissaan.

- "Yksi Suomen hienoimmista kaupunkimatkakohteista."

- ""Rakastunut Raumaan" ei ole pelkkä fraasi."

Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettinen oli mielissään palkinnosta ja erityisesti sen perusteluista.

- Me otamme tämän ylpeänä ja tyytyväisenä vastaan. Se on hieno tunnustus sille työlle mitä kaupungissa on tehty.

Lähteet: YLE Satakunta / Jari Pelkonen