1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Taidetta ja aseita vietiin omakotitalosta Porissa

Kateissa on kaksi Akseli Gallen-Kallelan signeerauksella varustettua öljyvärityötä, Helene Schjerfbeckin, Marc Chagallin ja Fransisco Goyan signeerauksella varustetut öljyvärityöt sekä kaksi Adolf Hitlerin signeerauksella varustettua akvarellia.

Kotimaan uutiset

Porilaisesta omakotitalosta on anastettu maalauksia, koruja ja kaksi käsiasetta viime viikon keskiviikon vastaisena yönä.

Kateissa on kaksi Akseli Gallen-Kallelan signeerauksella varustettua öljyvärityötä, Helene Schjerfbeckin, Marc Chagallin ja Fransisco Goyan signeerauksella varustetut öljyvärityöt sekä kaksi Adolf Hitlerin signeerauksella varustettua akvarellia. Maalausten aitoudesta ja niiden arvosta ei ole varmaa tietoa.

Tutkinnajohtajan, rikoskomisario Erik Salonsaaren mukaan maalausten aitoudesta on tässä vaiheessa mahdotonta saada varmaa tietoa.

- Jos jollekin tulee vastaan tämäntyyppisiä tauluja, toivon, että asianomaiset ottaisivat välittömästi yhteyttä poliisiin. Tietoja voi antaa myös nimettömänä, Salonsaari muistuttaa. Tässä vaiheessa poliisilla on vielä niukasti tietoa kyseisestä varkaudesta.

Asunnosta anastettiin lisäksi kullattu venäläinen ikoni, kultainen timantilla varustettu taskukello ja valkokultainen timanttisormus. Varkaiden matkaan katosivat myös Beretta- ja Haenel Suhl -merkkiset pistoolimalliset käsiaseet.

Tapauksesta tai anastetusta omaisuudesta jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Satakunnan poliisilaitoksen Porin pääpoliisiasemalle, puh. 02-6237650, tai lähimpään poliisiin. Tutkinnallisista syistä poliisi ei ole voinut tiedottaa asiasta aiemmin.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi