Teatteri Figuurille tuli loppu

Taloudelliset vaikeudet kaatoivat Hämeenlinnaan pari vuotta sitten muuttaneen Teatteri Figuurin. Teatteri ei selvinnyt toissakesän näytelmän veloista katsojamäärän jäätyä alle tavoitteiden.

teatteritaide
Antti Kemppainen ja Tuomas Rounakari
Antti Kemppainen ja Tuomas Rounakari ovat pettyneitä Teatteri Figuurin kohtaloon.YLE / Häme / Markku Karvonen

Hämeenlinnassa vuodesta 2007 toiminut Teatteri Figuuri on kaatunut taloudellisiin vaikeuksiin. Teatteri ja sen takana oleva yhdistys joutuvat lopettamaan toimintansa, koska Figuuri ei selvinnyt Aulangolla kesällä 2007 esitetyn Älä Herätä Julkkista näytelmän veloista.

Näytelmä olisi tarvinnut noin 5000 katsojaa, mutta veti vain parituhatta henkeä, harmittelee muusikko Tuomas Rounakari teatterin kohtaloa.

Teatteri Figuuri yritti päästä velkasaneeraukseen, mutta ei onnistunut siinä. Teatterilaiset arvelevat, että turvallisesti toimiakseen Figuuri olisi tarvinnut tukea noin 50.000 euroa vuodessa, avustuksia yhdistys sai summasta noin kymmenesosan.

Figuuri siirtyi Hämeenlinnassa uusiin Varjoteatterin tiloihinsa syksyllä 2007. Viime vuonna Figuurilla oli noin sata esitystä. Varjoteatterissa ensi-iltaan ehtivät Ruokahissi, Liian kiltti ihmiseksi, Siunattu hulluus ja Kirjailija Waltari.

Alunperin helsinkiläinen ammattiteatteri rikkoi perinteisiä rajoja voimakkaan fyysisellä ja psykologisella teatterintekemisellä.

Lähteet: YLE Häme