Ulkomaista työvoimaa käytetään röyhkeästi hyväksi

Ulkomaisen työvoiman käytössä on laajasti ongelmia Suomessa. Työnantajat käyttävät hyväkseen ulkomaalaisten työntekijöiden tietämättömyyttä ja laiminlyövät työehtosopimuksia.

siirtotyöläiset
Työntekijä ravintolassa
YLE

Viime viikolla Savonlinnan käräjäoikeudessa mätkäistiin tuomio ravintoloitsijapariskunnalle kiinalaisten työntekijöiden hyväksikäytöstä. Ravintolan työntekijät oli houkuteltu Suomeen Kiinasta näennäisesti hyvän palkan perässä - mainitsematta Suomen hintatasoa. Esimerkiksi eräs ravintolan työntekijöistä sai palkkaa 600 euroa kun työehtosopimuksen mukainen summa olisi ollut useita tuhansia. Työntekijät työskentelivät liki vuosikymmenen mitättömällä palkalla epäasiallisina työaikoina ennenkuin tilanne tuli ilmi työsuojelupiirin tarkastuksessa.

Pirjo Laukkanen Kaakkois-Suomen työsuojelupiirin ulkomaalaisvalvonnasta sanoo, ettei Savonlinnan tapaus ole mitenkään ainutlaatuinen vaan vastaava työehtosopmujsten laiminlyöntiä esiintyy jatkuvasti kaikilla aloilla. Sitä harjoittavat sekä suomalaiset että ulkomaalaiset yritykset.

Savonlinnan tapaus on ulkomaisen työvoiman käytön ongelmien kesyimmästä päästä. Ei ole tavatonta, että työnantaja uhkailee työntekijää kotimaan vaikeisiin oloihin palauttamisella tai jopa fyysisellä väkivallalla. Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö onnistuu, koska ulkomailta tulleet työntekijät ovat usein tietämättömiä ja pelkäävät viranomaisia.

- Työntekijää saatetaan kohdella äärimmäisen epäinhimillisesti työpaikalla ja hänen kontaktejaan ulkopuoliseen elämään ja muihin ihmisiin rajoitetaan. Lisäksi tiedossa on tapauksia, joissa työnantaja, maksettuaan palkan työntekijän pankkitilille, pakottaa työntekijän nostamaan pois palkkarahojaan, Laukkanen kuvailee.

Savonlinnan kiinalaisravintolan yrittäjät tuomittiin liiketoimintakieltoon, ehdolliseen vankeuteen ja mikä tärkeintä - maksamaan työntekijöille työehtosopimuksen mukaan kuuluvat palkat takautuvasti.Tuomion toivotaan toimivan ennakkotapauksena ja säikäyttävän lain tuolla puolen toimivia työnantajia.

Lähteet: YLE Riina Ahonen