Tarina pojan ja pingviinin ystävyydestä näyttämölle Kajaanissa

Esitys on lähes sanaton tarina ystävyydestä. Näytelmän tunnelmat ja henkilöiden mielenliikkeet kuvataan runsaan valo- ja äänimaailman avulla.

näytelmät
Kajaanin kaupunginteatterissa kysellään, mistä pingviinit tulevat.
Kajaanin kaupunginteatterissa kysellään, mistä pingviinit tulevat.Kajaanin kaupunginteatteri / Irja Samoil

Kajaanin kaupunginteatterissa kysellään helmikuun lopusta lähtien, mistä pingviinit tulevat. 3-10-vuotiaille lapsille suunnattu näytelmä perustuu australialais-irlantilaisen kuvataiteilijan ja lastenkirjailijan Oliver Jeffersin kirjaan.

Kajaanin kaupunginteatterin esitys on tiettävästi ensimmäinen Jeffersin kirjojen pohjalta tehty näyttämösovitus.

Tarina kertoo pojasta ja pingviinistä. Pingviini seuraa poikaa kaikkialle ja poika alkaa miettiä sen palauttamista kotiinsa etelämantereelle.

Pojalla ja pingviinillä on yhteinen kieli, jota katsojan ei ole tarkoitus ymmärtää. Näytelmän tunnelmat ja henkilöiden mielenliikkeet kuvataankin runsaan valo- ja äänimaailman avulla. Lisäksi tarinan kuljetuksesta huolehtii kaksi kertojaa.

Tekstin niukkuuden vuoksi esitys sopii hyvin myös sellaisille katsojille, joille puheen ymmärtäminen saattaa tuottaa vaikeuksia, kuten esimerkiksi maahanmuuttajille ja vammaisille henkilöille.

Näytelmän ohjaa Eero-Tapio Vuori ja tekstin on suomentanut ja dramatisoinut nuori nouseva näytelmäkirjailija Emilia Pöyhönen. Näytelmässä poikaa esittää Eero Rannio ja pingviinin roolissa nähdään Miia Maaranen.

Näytelmä kuuluu myös Kajaanin kaupunginteatterin kiertueohjelmistoon.

Lähteet: Yle Kainuu / Maija Kautto