"Pohjoisen harvennuspuun energiakäyttöä lisättävä"

Pohjois-Suomen maakunnalliset liitot ja metsätoimijat vaativat harvennuspuun energiakäytön lisäämistä. Liitot ja toimijat ovat tehneet esityksen työ- ja elinkeinoministeriölle sekä metsätalousministeriölle esityksen harvennuspuun energiakäytön edellytysten parantamista määräaikaisen kokeilun avulla Pohjois-Suomessa.

Pohjois-Suomi

Maakuntaliittojen ja metsätoimijoiden mielestä Kansallista ilmasto- ja energiastrategiaa ei ole mahdollista toteuttaa ilman nuorten metsien energiapuuta. Pohjois-Suomen energiapuupotentiaalista 2/3 lepää nuorissa metsissä. Nykyisin tästä saadaan käyttöön 10 prosettia samalla, kun energialaitokset potevat metsähakepulaa ja nuoret metsät kärsivät hoidon puutteesta, maakunnalliset liitot ja metsätoimijat sanovat.

Esityksen taustalla ovat Pohjois-Suomen maakunnallisten liittojen lisäksi metsäkeskukset, Metsänomistajien liitto, Metsähallitus ja Biowatti OY.

Allekirjoittaneiden tahojen mukaan metsähakkeen tuotannon kasvun vaikutukset Pohjois-Suomessa ovat mittavat. Esimerkiksi vuosittainen miljoonan kuution tuotannon lisäys tarjoaa suoraan 400 uutta työpaikkaa.

Lähteet: YLE Lappi