Eläkeiän nostaminen ei saa kannatusta Hämeessä

Työelämän tutkijoiden mielestä työtekijöiden viihtyyttä työssä tulisi lisätä muulla kuin pakkoratkaisuilla. Eläkeiän nostaminen koskee Etelä-Hämeessä ja Pirkanmaalla yli sataa tuhatta työssä olevaa. Vain harva on ollut eläiän nostamiseen tyytyväinen.

Eläkeiän nosto
YLE / Kari Mustonen

Eläkeiän nostoesitys ei saa juuri ymmärrystä hämäläisillä työpaikoilla. Etenkin se, että eläkeikä aiotaan nostaan muuta työelämää uudistamatta 65:een, harmittaa monia eläkeikää lähetystyviä. Työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Mankan mukaan eläkeiän nostamisesityksen sijasta olisi tullut selvittää sitä, miten suomalaiset jaksavat paremmin työssä. Mankan mukaan työelämää on tutkittu sadoilla miljoonilla euroilla, nyt olisi aika saada tulosta.

Eläkeiän nostoesitys koskee Eelä-Hämeessä ja Pirkanmaalla yli sataa tuhatta ihmistä. Eläkeiän nousu on ollut loppuviikosta yleisenä puheenaiheena kaikilla työpaikoilla . Monia on harmittanut asiassa se että esitys tulee pakkoratkaisuna eikä siitä ole neuvoteltu eikä puhuttu muustakaan työelämän uudistamisesta.

Hämeenlinnan kävelykadulla Benetton liikettä pitävä Raila Walveranta on jäämässä tänä keväänä 63-vuotiaana eeläkkeelle. Walverannan mukaan eläkeiän nostaminen 65:een on huono esitys, eikä se ole saanut liikkeen asiakkailta lainkaan kannatusta. Asiakkaat ovat arvuutelleet kauppiasta, menettääkö tämä nyt luvassa olleen vapaan, kun eläkkeelle pitäisi päästä aprillipäivänä ensimmäinen huhtikuuta.

Myös Hämeenlinnassa raskasta luonta keskustassa kolalla työntävä Jukka Lahtinen epäilee ihmisten jaksamista. Lahtisen mielestä työtahti on nykyään niin hektivinen, että ihmiset eivät jaksa olla työssä eläkkeelle asti. Osa-aikaeläkkeet voisivat olla ratkaisu asiaan.

Eläkeiän nostoesitys on saanut kansalaisten keskuudessa jokseenkin tylyn vastaanoton. Tamperalainen työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka yllättyi eläkeiän nostoesityksestä. Työhyvinvointitutkijan mielestä työpaikat tarvitsevat todella kovaa uudistumista, jos aikovat pitää henkilöstön 65-vuotiaiksi. Keinoja olisi silti roppakaupalla, mutta yksipuolinen eläkeiän nostoesitys ei saa professorilta ymmärrystä. Työntekijöitä on kuunnelta työpaikoilla ja heille on annettava mahdolisuuksia hyvinkin yksilöllisiin työratkaisuihin.

Lähteet: YLE Häme / Kari Mustonen