Oka ja Lappeenranta keskustelevat Hyrymäestä

Rakennusliike ja kaupunki neuvottelivat Hyrymäen uuteen kauppakeskukseen tulevista yrityksistä torstaina. Kaavanmukaisuus varmistetaan ympäristökeskukselta.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Okan keskeneräinen työmaa Lappeenrannan Hyrymäessä
YLE/Etelä-Karjala

Hyrymäkeen haluavien joukossa on Okan aluejohtajan Kari Metsäkallion mukaan sekä erikoisliikkeitä että kaavan vaatimaa tilaa vievää kauppaa.

Suurimmasta osasta kauppakeskuksen liikkeistä on tarkoitus päättää maaliskuun loppuun mennessä. Metsäkallion mukaan vain yksi kauppa oli laittanut ehdoksi Anttilan tulemisen, mutta sekin harkitsee vielä tuloaan.

Hyrymäen kauppakeskus valmistuu aikataulussa eli heinäkuun loppuun mennessä.

Lappeenrannan kaupunki haluaa varmistaa Hyrymäen ja Myllymäen tulevien liikkeiden kaavanmukaisuuden ympäristökeskukselta. Okan Hyrymäen kiinteistön käytöstä ja Myllymäkeen tulossa olevan Rajamarketin konseptista keskustellaan ensi viikolla kaupungin ja ympäristökeskuksen vuositapaamisen yhteydessä.

Ympäristökeskuksella on mahdollisuus valittaa ratkaisuista, jos kauppa todetaan yleiskaavan vastaiseksi. Myös rakennusliike Oka haluaa nyt varmistaa kauppojen kaavanmukaisuuden.

- Kauppakeskuksen liikkeistä on tarkoitus pääosin päättää tämän kuun loppuun mennessä, sanoo Okan aluejohtaja Kari Metsäkallio.

Rajamarkettia varten kaupunki valmistelee paraikaa asemakaavaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala