Autourheilun huiput haastavat nuoret turvavyön käyttöön

Suomussalmelainen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen on mukana valtakunnallisessa kampanjassa, jolla pyritään vaikuttamaan myönteisesti nuorten ajoasenteisiin.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja Liikenneturva käynnistävät yhdessä Suomen autourheilun huippunimien kanssa valtakunnallisen kampanjan liikenneturvallisuuden puolesta. Kamppanjassa ovat mukana Heikki Kovalainen, Marcus Grönholm, Aki Hintsa, Mika Häkkinen, Jyrki Järvilehto, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen ja Mika Salo.

Elämäsi tilaisuus -kampanjan tavoitteena on puhutella valtakunnallisesti yhtä suurinta liikenneturvallisuuden riskiryhmää, nuoria autoilusta kiinnostuneita miehiä. Keskeisenä tavoitteena on kannustaa nuoria turvavyön käyttöön.

- Uskon että tunnetut autourheilijat ovat myönteisiä roolimalleja monille nuorille. Heidän viestinsä turvavyön käytön puolesta on myös nuorille uskottavampaa kuin viranomaisen tai ministerin. Tavoitteemme onkin puhua kampanjassa nuorille nuorten kielellä, mennä heidän luokseen ja käyttää nuorten suosimia viestinnän keinoja, sanoo liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Elämäsi tilaisuus -kampanjan avulla pyritään vaikuttamaan myönteisesti nuorten ajoasenteisiin ja kannustetaan heitä turvalliseen liikennekäyttäytymiseen. Turvavyön käyttö ja maltillinen nopeus ovat ensiarvoisen tärkeitä liikenneturvallisuudesta puhuttaessa.

Julkisuusviestinnän lisäksi hankkeessa toteutetaan maalis-huhtikuussa valtakunnallinen koulukiertue, jossa tavataan kasvokkain tuhansia nuoria. Hankkeeseen vihkiytyneet autourheilijat vierailevat vuorotellen koulukiertueella viemässä nuorille tietoa turvallisesta ajotyylistä. Koulukiertueen avulla tavoitetaan yli 14 tuhatta opiskelijaa.