Uusi levy Lapin kamariorkesterilta

Lapin kamariorkesteri julkaisi uuden levyn. Uusin levy Rituals sisältää Kalevi Ahon musiikkia.

kamarimusiikki

Kaikki kolme teosta ovat kaikki Lapin kamariorkesterin tilaustekosia ja saivat kantaesityksensä vuonna 2007. Teokset on kaikki äänitetty Rovaniemen kirkossa. Kapellimestarina on orkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds. Solisteina levyllä ovat Monica Groop, mezzosopraano ja Anna Kreetta Gribajcevic, alttoviulu. Darabukaa ja djembeä soittaa Herman Rechberger.

Levyn sävellykset on sävelletty yhdeksi suureksi konserttikokonaisuudeksi. Kamariorkesterin mukaan säveltäjä Kalevi Aho on tuntenut huolta Lapin kamariorkesterin puuttuvista soittajan toimista ja sävelsi levyllä kuultavan Sinfonia numero 14 'Rituaaleja' orkesterin lyöjillä vahvistetulle tavoitekokoonpanolle. Sinfonia on sävelletty darabukalle, djembelle, gongeille ja kamariorkesterille.

Laulusarjan runoteksteiksi säveltäjä valitsi Nobel-runoilija Pablo Nerudan viimeiseksi teokseksi jääneen Kysymysten kirjan. Säveltäjä on yhdistellyt kysymyksiä yhdeksitoista uudenlaiseksi runokokonaisuudeksi, jotka käsittävät kukin 2-7 eri kysymystä.

Tämän pohdiskelevan, filosofisen laulusarjan solistiksi saatiin kansainvälinen, loistava mezzosopraanomme Monica Groop. Yksiosaisen alttoviulukonserton solistina on Turun filharmonisen orkesterin sooloaltisti Anna Kreetta Gribajcevic.

Levyä voi ostaa Rovaniemellä Osviitasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Arktikum -shopista sekä Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:stä.

Lähteet: YLE Lappi