Moventas lomauttaa koko henkilöstönsä Jyväskylässä

Tuuliturbiinivaihteita valmistava Moventas Wind Oy on antanut koko henkilöstöään koskevan lomautusvaroituksen Jyväskylässä. Lomautus koskee Moventaksen Jyväskylän tuuliturbiinitehtaiden koko henkilökuntaa, eli 612 työntekijää.

lomautus
Moventaksen tuotantolaitos Jyväskylässä
YLE / Jarkko Riikonen

Lomautuksen pituus vaihtelee kahdesta viikosta 12 viikkoon. Keskimäärin lomautukset kestävät 10 viikkoa.

Lomautukset toteutetaan huhtikuun alusta lähtien. Niiden toimeenpano vaihtelee henkilöstöryhmittäin ja toiminnoittain.

Moventas Oy:n toimitusjohtaja Jukka Jäämaa kertoo, että eniten lomautukset iskevät tehtaan osavalmistukseen ja kokoonpanoon. Tuotekehitysmyynti taas selviää pienimmillä lomautuksilla.

Varastot minimiin

Yhtiö perustelee lomautuksia kysynnän tilapäisellä vähenemisellä.

- Toisella ja kolmannella neljänneksellä asiakaskuormitus on ollut alhaisempi kuin arvioimme. Huhtikuusta tuonne syyskuuhun tässä on selvä tilanne, että asiakkailla on epävarmuutta investointien suhteen, Jäämaa kertoo.

- Varastot on täynnä, jolloin varastoja ajetaan alemmas, ja tietysti myöskin meillekin vaikuttaa tämä rahan saannin vaikeutus sitä kautta, että meillä loppuu asiakkaat, tuulifarmit ja tuuliturbiinin valmistajat. Siellä selvästi tämä koko ketju elää tällä hetkellä tällaisessa varastojen minimoinnissa ja vähän odottavassa tilanteessa.

Moventas Santasalo ilmoitti helmikuussa irtisanovansa ja lomauttavansa henkilöstöään Rautpohjan ja Tourulan toimipisteillään. Tuolloin leikkaukset koskivat teollisuusvaihdetuotantoa. Nyt päättyneet yt-neuvottelut koskivat tuuliturbiiniliiketoimintaa.