1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saarijärvi

Salusharjusta ei rikostutkintaa

Poliisille jätetyt Saarijärven Salusharjua koskevat asiakirjat eivät tällä hetkellä ole johtamassa rikosepäilyihin.

Saarijärvi
Liikemies Denis Fokin puhui perjantaina Saarijärvellä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.YLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Iltalehti kertoi viikonvaihteessa, että rikospoliisille on tehty Salusharjun talousepäselvyyksistä tutkintapyyntö. Rikosylikomisario Raimo Peltovuoren mukaan kyse ei ole varsinaisesta tutkintapyynnöstä, vaan enemmänkin Salusharjuun liittyvistä asiakirjoista.

Annettuihin tietoihin tarvitaan Peltovuoren mielestä tarkennuksia, ennen kuin poliisi voi edes harkita, pitääkö asiaa tutkia rikoksena.

Hotelli Menninkäisenä ennen toiminut Salusharju Saarijärven Kolkanlahdessa on nykyisin venäläisomistuksessa. Liikemies Denis Fokin on kiinnostunut rakentamaan luksuslomakylän Saarijärven Salusharjun alueelle Ahvenlammen ympärille.

Ahvenlammen alueen maat omistaa Saarijärven kaupunki. Fokinin suunnitelmat ovat herättäneet paikkakunnalla vastustusta.

Denis Fokin ja Konstantin Sukhin on yhdistetty luxemburgilaisen rahoitusyhtiön kautta useita rahanpesusyytöksiä kohdanneeseen IPOC rahastoon ja venäläiseen miljardööriin, nykyisen Dimitri Mevedjevin neuvontantajaan Leonid Reimaniin.

Perjantaina Saarijärvellä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Fokin syytti suomalaista mediaa taustatyön puutteesta.

- Olen tottunut siihen, että eurooppalainen media perustaa väitteensä asiakirjoihin ja faktoihin. Me ostimme Complus Holdingilta yrityksen, jonka toimialan ja nimen vaihdoimme. Meillä ei ole mitään tekemistä tällä hetkellä Complus Holdingin kanssa.

Lue seuraavaksi