1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylässä herätellään keskustelua ympäristöasioista

Onnelliset kaupungit -tapahtuma kokoaa kaupunkilaiset, yhteisöt ja vaikuttajat yhteen Jyväskylässä ensi lauantaina. Ideana on koota yhteen eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia keskustelemaan kaupunkien roolista ympäristöongelmien ratkaisemisessa.

Seminaarissa esiintyvät muun muassa dosentti Raija Julkunen, lehtori Emilia Palonen sekä tutkijat Aleksi Neuvonen ja Ville Viljanen. Paikalla on myös paikallisia ympäristö- ja kansalaisjärjestöjä.

Päivän aikana yleisöä viihdyttää stand up-koomikko Marko Kämäräinen, ja seminaaria seuraa paneelikeskustelu. Salissa nähdään myös valokuvataiteilija Maija Holman multimediateoksen ensi-ilta ja Neo Kekkosen audiovisuaalinen teos 28 Hours in Jyväskylä.

Lisäksi paikalla voi tutustua paikallisten ympäristönsuojeluun, kulttuuriin, asukastoimintaan tai yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille kaupunkilaisille. Tavoitteena on madaltaa kynnystä keskustella päättäjien kanssa.

Onnelliset kaupungit -tapahtuma järjestetään Jyväskylän Aalto-salissa lauantaina 28. maaliskuuta kello 11-17. Tapahtuman järjestää ympäristöjärjestö Dodo ry.