Santa Park myytiin yrittäjäpariskunnalle

Santa Park on myyty. Rovaniemen kaupunki, Suomen valtio ja Lapin matkailu Oy ovat myyneet Santa Park Oy:n osakkeet rovaniemeläiselle Santa's Holding-yhtiölle. Yhtiön omistaa rovaniemeläinen yrittäjäpariskunta Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen.

Kotimaa
Santa Parkin sisäänkäynti
YLE

Kauppa perustuu valtioneuvoston järjestämään tarjouskilpailuun, joka pidettiin viime vuoden puolella useille kotimaisille tahoille. Kaupan yhteydessä uusille omistajille siirtyy yhteensä 55,86 prosenttia Santa Parkin osakekannasta.

Ilkka Länkinen toteaa, että he aikovat panostaa joulupukin luolan myyntiin ja markkinointiin sekä tiukkaan kulukuriin. Liikevaihdon he haluavat nostaa nykyisestä noin puolestatoista miljoonasta kahteen miljoonaan euroon vuodessa.

Joulupukin luolana tunnettu Santa Park on paininut talousvaikeuksien kanssa koko olemassaolonsa ajan.

Osapuolet eivät julkista kauppasummaa. Uudet omistajat eivät myöskään halua kertoa, aiotaanko pienosakkaille tehdä tarjous heidän osakkeistaan. Toimitusjohtajan tehtävät siirtyvät myös uusille yrittäjille.

Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen johtavat myös Joulukka-nimistä matkailuyritystä. Sen liikevaihto oli viime tilikaudella hieman yli puoli miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Lappi