Kuutostiellä viuhutaan ilmavirrassa

Lappeenrantalaiselle Kuutostien projekti-insinöörille Marja Mattiselle hanke on lottovoitto, kun töissä voi käydä kotoa käsin. Perusparannuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuonna 2010.

meluesteet

Projekti-insinööri Marja Mattinen pitää Kuutostien kunnostamista nelikaistaiseksi hienona asiana myös taloudellisen taantuman kannalta. Mittava hanke turvaa Kesälahden Maansiirrolla ja Lemminkäisellä perustyöllisyyden.

- Koneet on tehty liikkumaan, toteaa Mattinen.

Hankkeen ensimmäinen vaihe eli Lappeenrannan Kärjen kylän ja Muukon välinen osuus valmistuu vuonna 2010. Perusparannuksen toinen vaihe sisältää Ahvenlammen ja Imatran Mansikkalan välisen osuuden. Mattisen mukaan osuudet ovat erilaisia mm. suunnittelun suhteen.

- Kärki-Muukossa tarkempi suunnittelu on rakentajan tehtävä, mutta toisessa vaiheessa tehdään valmiiden suunnitelmien mukaan.

Suunnittelun erilaisuus vaikuttaa myös urakoiden tarjouskilpailuihin osallistuvien määrään. Ensimmäisessä vaiheessa oli vain kaksi tarjouksen tekijää, sillä useilla yrityksillä ei ole suunnitteluosaamista. Toisessa vaiheessa kilpailua on enemmän, kun suunnittelua ei vaadita.

Ensimmäinen vaihe on myös kalliimpi kuin toinen.

- Kärjen ja Muukon välinen osuus on kaksi kertaa Imatran pään hinnat. Ensimmäisessä vaiheessa hintaa korottaa myös siltojen suurempi määrä. Varsinkin kanavasilta, Mattinen tarkentaa.

Työhön kuuluu myös muutama kilometri valtatie 13:n parannusta. Mikkelintieltä tehdään kokonaan uusi yhteys uuteen Selkäharjun eritasoliittymään.

Kuutostien työntekijöiden turvallisuudelle tuovat haasteita henkilöautoliikenteen lisäksi huomattava raskaan liikenteen määrä.

- Ilmavirrassa viuhutaan, kun rekkoja ajaa ohi.

YLE Etelä-Karjalan lisäksi yleisö esitti kysymyksiä Mattilalle Kuutostiehen liittyen.

Milloin Ihalaisen kiertoliittymä tehdään?

- Työt aloitetaan toukokuun alussa. Kohteeseen tehdään myös alikulkutunneli. Työt valmistuvat ensi vuoden puolella.

Pääseekö missään tutustumaan Kuutostien yleissuunnitelmaan?

- Kuutostiestä on paljon aineistoa osoitteessa www.kuutostie.fi (siirryt toiseen palveluun). Sieltä löytyy myös aineistoa toisesta vaiheesta, linkkejä muille sivuille ja yhteystietoja.

Miloin Kesämäen kohdalle tehdään meluvalli? Aika monessa asumattomassa kohdassa valli jo on.

- Kesämäkeen on tehty vähän meluvallin pohjia. Varsinaista aitaa tehdään ensi kesän aikana. Meluaitoja tehdään kaikkialle ja viimeistään ensi kesänä on valmista.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala