Huhtiniemen matkailu- ja vapaa-ajankeskukselle rakennuttaja

Alueelle kylpylähotellia suunnitteleva sijoitusyhtiö Conte Invest solmi yhteistyösopimuksen helsinkiläisen suunnittelu- ja rakennuttamisyrityksen kanssa. Hankkeen lopullinen aikataulu selviää kuluvan vuoden aikana.

Huhtiniemi, Lappeenranta
Havainnekuva Huhtiniemen kylpylästä
YLE

Lappeenrannan Huhtiniemeen kylpylähotellia suunnitteleva sijoitusyhtiö Conte Invest on solminut yhteistyösopimuksen helsinkiläisen GSP Groupin kanssa. Yhtiö osallistuu kohteen kokonaissuunnitteluun, tekee hankkeen rakennuttamisen vaatimat selvitykset sekä vastaa rakennuttamisesta.

GSP Group aloittaa työt heti. Työlistalla on erilaisia selvityksiä kuten kunnallistekniikka ja mahdollisuudet käyttää uusiutuvaa energiaa. Hankkeen lopullinen aikataulu valmistuu tämän vuoden aikana. Yhtiö on mukana myös maanantaista 30. maaliskuuta alkaen kaavoitus- ja lupa-asioiden käsittelyssä.

- Lähdimme mukaan, koska mielestämme Huhtiniemen hankkeella on kaikki menestymisen mahdollisuudet. Olemme sitoutuneet tähän projektiin myös taloudellisesti, kertoo GSP Group Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kilpimaa.

Kilpimaa ei vielä pysty sanomaan, mitä kaikkea alueelle voidaan toteuttaa viitaten kaavan puuttumiseen.

- Se on selvää, että puhumme hotellikylpylä- ja loma-asuntokohteesta, jonka pääkäyttäjät tulevat todennäköisesti Pietarin ympäristöstä ja Suomesta.

Kilpimaan mukaan Huhtiniemen etuna on sen erinomainen sijainti Saimaan rannalla, Lappeenrannan keskustan välittömässä läheisyydessä. Alueen etuna on myös ympäristön tarjoamat monipuoliset kesä- ja talviliikuntamahdollisuudet.

GSP Group on erikoistunut arvorakennusten rakennuttamiseen ja suunnittelemiseen. Yhtiö on toteuttanut mm. Vanajanlinna Golf Clubin sekä on toteuttajana Levi Spirit vapaa-ajankeskuksessa.

Conte Invest Oy on jo aikaisemmin antanut toimeksiannon arkkitehtitoimisto Larkas & Laine Oy:lle hotelli- ja kylpylärakennusten suunnittelusta. Larkas & Laine on suunnitellut muun muassa Espoon Westendin 18-kerroksisen kylpylähotellin, Palace Hotel Sellon uudisrakennuksen sekä Espoon Sello-kauppakeskuksen yhteydessä olevan 16-kerroksisen uudistoimistorakennuksen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala